Amstelveen wint topper van HFC

AmstelveenHeemraad heeft de topper in derde klasse B in Haarlem tegen de Kon. HFC, de nummer twee op de ranglijst, met 1-3 gewonnen. In een matige wedstrijd, die nooit verveelde, won de ploeg van Mark Kranendonk. De voorsprong op de ranglijst bedraagt nu vijf punten. Met nog één wedstrijd te gaan gaat AmstelveenHeemraad de winterstop in als koploper in de 3e klasse B.

Amstelveen begon goed en kwam al in de 8e minuut op voorsprong. De bal kwam niet uit de zestien en Michael Lippens gaf uiteindelijk het laatste tikje. Het vervolg gaf Kon. HFC meer balbezit en een slordig Amstelveen. Beide ploegen waren alleen niet bij machte om te scoren. Olivier Koelemij was heel dichtbij, maar zag zijn kopbal op de paal gaan. Michael Lippens aan de andere kant zag Ruben Cusell op zijn weg. Met een 0-1 rust stand werd de kleedkamers opgezocht.

Foto Hans van Beek: Michael Lippens zet Amstelveen op 0-1

Na rust kreeg Kon. HFC een verlaat Sinterklaas cadeautje. Maarten Wolff ging gelijk na de aftrap theatraal liggen bij een sliding van Marcel Wennekes en scheidrechter Heek wees resoluut naar de stip. Matthijs Gerritsen wist wel raad met deze kans en schoot de gelijkmaker achter de kansloze Patrick Alblas. Na een uur voetbal werd Jacco Tolman onderuit gehaald in de zestien, maar Amstelveen kreeg geen strafschop. Drie minuten later toch gerechtigheid.  Maarten Zwaan schoot strak voor de goal en Robert Lesmeister kon de verdiende 1-2 binnentikken.

Foto Hans van Beek:
Foto Hans van Beek: Matthijs Gerritsen verslaat Alblas vanaf elf meter

Kon. HFC moest op jacht naar de gelijkmaker en  gaf veel ruimte achterin weg. De snelle aanvallers van Amstelveen wisten daar aardig gebruik van te maken. Zes minuten later leek de beslissing te vallen. Jacco Tolman schoot hard in en de bal ging via een speler van de Kon. HFC over de lijn. Koen Warmerdam schoot de bal hard weg en tot ieders verbazing liet scheidsrechter Heek gewoon doorspelen. De laatste 20 minuten kansen aan beide kanten, maar de beide keepers lieten niets toe.

Zwaan 2

Het slotoffensief, met zelfs de keeper van de Kon. HFC in de zestien werd niet de gelijkmaker. Het laatste wapenfeit was de allesbeslissende 1-3 van Levy Piqué. Teruggekeerd van een zware blessure wist hij de losgelaten bal, na een verwoestende uithaal van Jacco Tolman, langs de verslagen Cusell te tikken.  Kort daarna floot Heek af en was Amstelveen weer drie punten rijker. Met 33 punten uit 12 wedstrijden, alleen de seizoensopening tegen Overbos ging verloren, hebben zij vijf punten voorsprong op datzelfde Overbos en staat de rest op 7 of meer punten.

Foto Hans van Beek: Amstelveen-trainer Mark Kranendonk weet dat de 'wintertitel' binnen is.
Foto Hans van Beek: Amstelveen-trainer Mark Kranendonk weet dat de ‘wintertitel’ binnen is.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek