Amstelveen wint weer met ruime cijfers van BVV’31

In de derde klasse C heeft Amstelveen Heemraad zijn thuiswedstrijd tegen BVV’31 met 8-0 weten te winnen. De ploeg van Radjin de Haan stond bij rust pas met 2-0 voor. Door vier doelpunten in de laatste tien minuten werd het uiteindelijk toch nog een hele ruime zege: 8-0.

BVV’31 moest een aantal belangrijke spelers missen door schorsingen en blessures. De bekendste, Kenneth Perez, staat alweer een tijdje langs de kant en hoopt na de winterstop weer te kunnen spelen. Daardoor een jeugdig BVV, die niet wilde worden afgeslacht en bleef proberen te voetballen.

Foto Hans van Beek: Patrick Duarte zorgt voor de 3-0

Amstelveen begon voortvarend, maar moest tot de 21e minuut wachten om op voorsprong te komen. Bastiaan Netjes onderschepte de bal van Mike Winkel en gaf Yacob Sason de ruimte. Sason maakte het mooi af en de 1-0 voorsprong was een feit. Tien minuten later was het diezelfde Sason die de achterlijn haalde en de bal bij de tweede paal legde. Dirk Franken klopte Remy van den Brink in de korte hoek en kopte de 2-0 binnen. Amstelveen creëerde daarna veel kansen, maar wist niet meer te scoren.

Foto Hans van Beek: Vreugde na weer een doelpunt. Jacob Sason heeft zojuist gescoord

Na rust bleef Amstelveen aandringen en was BVV onmachtig om de aansluittreffer te scoren. Na een kwartier ging de licht geblesseerde doelman Alex Sacca preventief naar de kant, gezien de belangrijke wedstrijd van volgende week tegen AH ’78. De jeugdige Mike Lesmeister was zijn vervanger. Kort daarop viel de definitieve beslissing. Weer was het Sason die langs zijn man ging en nu was het Patrick Duarte die de bal binnengleed. Remy van den Brink was net te laat en de bal was al helemaal over de lijn. De goed fluitende scheidrechter Stoffer was ook heel resoluut. Zes minuten later ging de bal op de stip, toen Patrick Duarte onderuit werd getrokken door Ruben Allis. Maarten Zwaan schoot de strafschop binnen.

Foto Hans van Beek: Maarten Zwaan (niet zichtbaar) heeft vanaf elf meter de achtste treffer binnen geschoten

In de laatste tien minuten werd er nog vier keer gescoord. Dirk Franken (2x), Yacob Sason en Maarten Zwaan werkte verder aan het doelsaldo van Amstelveen. Met 8-0 wist Amstelveen weer een wedstrijd met ruime cijfers te winnen en kan het zich gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van dit jaar, de belangrijke uitwedstrijd tegen AH ’78. Doordat de bovenste vijf ploegen in de derde klasse C hun wedstrijd wisten winnen veranderde er niets aan de stand en blijft het spannend bovenin.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek