Amstelveen wint zakelijk van NVC

Amstelveen Heemraad blijft in de zaterdag derde klasse C goed in het spoor van koploper Loosdrecht. De ploeg van Radjin de Haan rekende op eigen veld met 4-1 af met laagvlieger NVC, al kwam die zege pas in de tweede helft tot stand. Dirk Franken was de uitblinker met drie treffers.

Met Mike Lesmeister in het doel, als vervanger van de geblesseerde Alex Sacca, en twee andere backs in de basisopstelling gaf Amstelveen gelijk gas en drong het NVC snel terug op eigen helft. De club uit Naarden hield voortdurend acht man achter de bal en Amstelveen had moeite om de vrije ruimte te vinden. Dirk Franken kopte bijna de 1-0 binnen, maar doelman Lex Boerebach was alert. Ook Mike van den Steenhoven was dicht bij de openingstreffer, maar kwam de sluitpost opnieuw als winnaar uit de strijd.

Amstelveen - NVC

In de 37ste minuut kwam Amstelveen eindelijk op voorsprong. Patrick Duarte ging op avontuur en vond Mike van den Steenhoven. Hij schoof voorlangs en Dirk Franken stond klaar om de 1-0 binnen te tikken. Gelijk daarna viel echter de gelijkmaker. Een blunder in de Amstelveense defensie gaf Bilal Marroua de kans om Mike Lesmeister te verslaan en deed dat ook. De 1-1 betekende tevens de ruststand.

Amstelveen hoefde niet lang te wachten op de 2-1. Patrick Duarte gaf op maat mee aan Rodney Sno en die hield het overzicht. Hij vond Dirk Franken en de aanvaller schoot via de binnenkant van de paal raak. Negen minuten werd de wedstrijd beslist. Een vrije trap vanaf zo’n twintig meter werd door Maarten Zwaan op prachtige wijze via de onderkant van de lat binnen geschoten: 3-1. Het slotakkoord was voor Dirk Franken, die de bal net buiten het strafschopgebied controleerde en half draaiend Boerebach kansloos liet.

In de ijzige kou hielden beide ploegen het bij deze stand. Met de 4-1 overwinning heeft Amstelveen de zeperd tegen Eemboys van twee weken geleden recht gezet. Daarnaast veroverde de ploeg van Radjin de Haan de tweede plaats in de zaterdag derde klasse C ten koste van AH ’78, dat voor de derde keer op rij onderuit ging. Amstelveen heeft zes punten achterstand op koploper Loosdrecht (won met 11-2 van RKAVIC), maar nog wel een inhaalwedstrijd tegen FC Hilversum tegoed.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek