Amsterdam zoekt opvolger De Ruiter voor ledenraad KNVB

Amsterdam, kiesring 28 van de KNVB, zoekt een opvolger voor de vertrekkende Hennie de Ruiter in de ledenraad van de KNVB. De Amsterdamse clubs kiezen eind februari wie zijn opvolger zal worden. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 31 januari.

Alle Amsterdamse clubs kunnen vervolgens hun online hun stem uitbrengen van 22 tot en met 25 februari 22:00 uur. Een dag later wordt de nieuwe vertegenwoordiger bekend gemaakt. Iedere club heeft net zoveel stemmen als dat het leden heeft en een extra stem namens de club (dus het aantal leden +1).

Bij de verkiezing van De Ruiter in december 2015 waren er slechts twee kandidaten voor de kieskring Amsterdam. Meer informatie over de functie in de ledenraad leest u hier.

Met het ledenraadmodel wil het amateurvoetbal dicht bij de verenigingen en leden staan. Verenigingen kiezen zelf wie hen in deze ledenraad vertegenwoordigt; herkenbare vertegenwoordigers per kieskring waar je als vereniging op kunt bouwen. Alle amateurvoetbalverenigingen van Nederland zijn ingedeeld bij een kieskring. Voor Amsterdam is dat kiesring 28.

De enige vereiste voor een kandidaat is, is dat hij/zij lid is van de KNVB, meerderjarig en bij voorkeur woont in Amsterdam. Meer informatie over de ledenraad is te vinden op de website van de KNVB. Ook kan contact worden opgenomen met Joost Nulkes (joost.nulkes@knvb.nl)

Foto KNVB

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)