Stemmen voor ledenraad begonnen! Bindesrisingh of De Ruiter?

Wie zit er straks namens Amsterdam in de dertig koppen tellende ledenraad van de KNVB? In onze regio hebben zich twee kandidaten aangemeld. Clubs kunnen tot uiterlijk 4 december 20:00 uur stemmen op hun kandidaat van keuze.

Kishore Bindesrisingh is al jaren voorzitter van SC Overamstel en is samen met Hennie de Ruiter de enige kandidaat die zich voor de regio Amsterdam hebben aangemeld. Bindesrisingh: “Ik wil lid worden van de ledenraad om zodoende meer vorm te kunnen geven aan de wensen en de verwachtingen van de amateurclubs. En dan met name voor de kleinere clubs.”

De Ruiter motiveert zijn kandidaatstelling als volgt: “ Voetbal is mijn passie en vanuit mijn kennis en ervaring uit mijn dagelijkse werk (organisatieadviseur, red.) heb ik gemerkt dat ik de afgelopen periode de KNVB in de verandering en clubs uitstekend heb kunnen helpen.”

Clubs en KNVB-leden hebben een email ontvangen met een link om hun stem uit te kunnen brengen. Eén bestuurder van de vereniging stemt namens de vereniging en haar leden. Het aantal stemmen dat wordt uitgebracht is gelijk aan het aantal leden vermeerderd met één stem voor de vereniging. Een vereniging met 500 leden heeft dus 501 stemmen. Personen die wel lid zijn van de KNVB, maar niet van een vereniging brengen direct hun persoonlijke stem uit.

Met het ledenraadmodel komen de vertegenwoordigers van het amateurvoetbal dichter bij de verenigingen en leden te staan. De ledenraad is het belangrijkste bestuurlijke orgaan van het amateurvoetbal. Het vaststellen en controleren van beleid en de begroting is de verantwoordelijkheid van de ledenraad en hiermee hebben ze een cruciale rol in de besluitvorming.

De ledenraadsleden fungeren als belangenbehartigers van verenigingen en van het totale Nederlandse amateurvoetbal.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)