Amsterdammer Khalid Karami verruilt Vitesse op huurbasis voor NAC Breda

Khalid Karami maakt het seizoen af bij NAC Breda. De 29-jarige rechtsback, die in de jeugd van Zeeburgia speelde en bij DWS het eerste elftal haalde, kwam in het shirt van Vitesse nauwelijks aan spelen toe.

Karami maakte afgelopen zomer de overstap naar Arnhem, nadat hij vijf seizoenen voor Excelsior uitkwam. De verdediger speelde slechts één wedstrijd in dienst van Vitesse. Bij NAC Breda, de nummer voorlaatst van de Eredivisie, wordt Karami herenigd met trainer Mitchell van der Gaag. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij Excelsior. Ook komt hij Fabian Sporkslede (ex-NFC en AFC) tegen.

“Voor mij biedt deze verhuur een goede uitkomst”, zegt Karami op de website van zijn nieuwe club. “Ik heb hele goede ervaringen met de trainer opgedaan bij Excelsior. Dat opgeteld bij het gegeven dat NAC een prachtige club is met een stadion vol mensen die echt leven voor het voetbal gaf mij de doorslag om voor NAC te kiezen.”

Karami speelde in de jeugd van TOG, Oriënt en Zeeburgia. Hij werd opgepikt door RKC Waalwijk, maar keerde na één jaar alweer terug in Amsterdam. Karami debuteerde in het seniorenvoetbal voor DWS en brak in 2011 bij Go Ahead Eagles door in het profvoetbal. NAC Breda wordt zijn vierde club in het betaald voetbal. Bij Vitesse heeft hij nog een contract tot medio 2020, met een optie voor een extra jaar.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)