Amsterdammer Lionel Frederik: ” Ik ben zelf opgestapt bij HFC”

RTV Noord-Holland meldde gisteren dat de Amsterdammer Lionel Frederik door de trainer Pieter Mulders per direct was weggestuurd bij Koninklijke HFC. Frederik zelf was verbaasd toen hij het stuk las. “Dat bericht klopt niet. Ik ben zelf opgestapt.”

Frederik is vooral teleurgesteld dat de berichtgeving vanuit de Haarlemse topklasser niet correct is. “Dit stelt mij in een kwaad daglicht. Echt respectloos. Begrijp me goed, ik heb geen enkele vorm van wrok richting de club. Ik heb altijd mijn best gedaan en veel van de jongens en de technische staf zijn vrienden van mij. Ik heb dit seizoen ook gewoon veertien wedstrijden gespeeld, het ging eigenlijk heel goed.”

“De gedachte om te stoppen bij HFC speelde al een aantal weken. De relatie tussen mij en de trainer was door een aantal akkefietjes verslechterd. We hadden vlak voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop een gesprek en dat escaleerde uiteindelijk. Ik vond het onbeschoft hoe hij mij benaderde. Toen heb ik mijn pet opgezet, mijn jas aangedaan en ben ik weggelopen. Het was klaar voor mij. De trainer is toen achter me aangerend en riep dat ik ook niet meer terug hoefde te komen. Maar dat had ik dus zelf al bedacht. Dat ze nu naar buiten brengen dat ik ben weggestuurd vind ik dus heel jammer. Dat wil ik dus bij deze recht zetten.”

Frederik houdt nu zijn conditie op peil bij de Nordin Wooter Acedemy. “Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe club, het liefst in de topklasse. Dat is mijn niveau. Volgend seizoen hoop ik weer een nieuwe club te hebben.”

Verslag: Sam Porskamp

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)