Amsterdammer Simon Ouaali voor onbepaalde tijd bij Sparta Nijkerk

Topklasser Sparta Niijkerk heeft het contract met Simon Ouaali verlengd. De ‘amateur-trainer van het jaar’ tekende een contract voor onbepaalde tijd en al naast het hoofdtrainerschap ook bij de jeugdopleiding betrokken gaan worden.

Ouaali is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in Nijkerk en werd vorig seizoen kampioen met de club in de Hoofdklasse. Momenteel staat Sparta Nijkerk op een gedeelde dertiende plaats in de Topklasse.

Technisch manager Harry Hamstra: “ Er is binnen de hele vereniging grote tevredenheid over Simon en zijn vakmanschap als voetbaltrainer en als coach. Het verlengen van het contract is dan ook altijd ons doel geweest. We wisten dat er veel belangstelling voor hem was, maar wat goed is doe je liever geen afstand van. Vandaar dat een verlenging voor onbepaalde tijd bespreekbaar was.” Voor Ouaali gold dit ook dus zijn alle partijen meer dan tevreden met deze overeenkomst.

Foto Sparta Nijkerk: Simon Ouaali krijt de prijs als trainer van het jaar uit de handen van Co Adriaanse
Foto Sparta Nijkerk: Simon Ouaali krijt de prijs als trainer van het jaar uit de handen van Co Adriaanse

Hamstra: “ We vinden kwaliteit, visie, de lange termijn en rust op het trainers-front erg belangrijk en dat hebben we nu met Simon gelukkig ingevuld.” Ouaali: ‘Ik zie voldoende mogelijkheden bij deze mooie club. Nu is er wat mijn positie betreft duidelijkheid en dat is goed. Ik moet me thuis voelen en dat doe ik hier. De hoogste prioriteit heeft nu het behouden van onze vorig seizoen verworven plek in de Topklasse. We gaan er alles aan doen om ook volgend seizoen op dit niveau te spelen. Als ik zie hoeveel supporters er bij thuis- en uitwedstrijden langs de kant staan en meereizen, dan geeft dat een sterk gevoel van ‘samen de schouders eronder’ en dat is naast de voetbalkwaliteit je nodig hebt toch altijd de basis.’

Het Amsterdamsche Voetbal start in december weer met haar wekelijkse trainerscarrousel. Heeft u ook nieuws te melden? Laat het ons dan weten via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)