Amsterdammer Van Zaanen velt Ajax in Veen

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft ook de tweede wedstrijd van de competitie niet winnend af kunnen sluiten. Tegen Sparta Nijkerk toonde de ploeg van Jorg Smeets nog veerkracht door een 0-2 achterstand om te buigen tot een 2-2 gelijkspel, nu gingen de Amsterdammers op bezoek bij Achilles Veen met 3-1 onderuit.

Al vroeg in de wedstrijd keek Ajax in het Noord-Brabantse Veen tegen een achterstand aan. Verdediger Secer Selum opende na negen minuten de score door een strafschop te benutten. Ajax wist na ruim een half uur wel weer op gelijke hoogte te komen. Joost Heij, vorige week nog als invaller de redder voor de Amsterdammers met twee doelpunten, bekroonde zijn basisplaats met een doelpunt uit een corner. Daarmee was ook de ruststand bepaald.

Vlak na rust was het Achilles Veen dat op voorsprong kwam. Geboren Amsterdammer Rowin van Zaanen, die in de jeugd van DWV en HBOK speelde, zette de thuisploeg weer aan de leiding. Ajax moest weer op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar kreeg tien minuten voor tijd de deksel op de neus toen oud-profvoetballer Van Zaanen tien minuten voor tijd de wedstrijd besliste op 3-1.

Zo wacht Ajax nog op de eerste competitiezege dit seizoen. Door de nederlaag zakt de ploeg van Jorg Smeets naar de twaalfde plaats in de Hoofdklasse A, met slechts één punt. Volgende week krijgen de Amsterdammers SDC Putten op bezoek.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van de zaterdag Hoofdklasse.

Foto boven: Mario Wormhoudt