Amsterdammer Yordi Teijsse breekt enkel in Katwijkse derby

Amsterdammer Yordi Teijsse heeft afgelopen zaterdag een zware enkelblessure opgelopen in het duel van zijn club Quick Boys tegen Katwijk. De spits moest al in de zeventiende minuut van de wedstrijd de strijd staken na een duel met Katwijk-aanvoerder Michiel van Dam. “Ik maak een loopactie en ben in volle sprint. Van Dam zag me te laat en raakte me. Ik kon nergens meer heen en toen hoorde ik het knakken.”

Aanvankelijk werd er nog geprobeerd om Teijsse weer op te lappen maar uiteindelijk werd Teijsse nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat hij een stukje in zijn enkel gebroken heeft en er waarschijnlijk ook een scheurtje in het bot zit. “Ik wist het meteen. Het is ook heel vervelend dat juist in deze wedstrijd gebeurd. De sfeer die hier meemaakt vind je in Amsterdam niet.”

Teijsse was in het verleden actief voor Almere City, Pancratius en Ter Leede maar speelde nooit voor een Amsterdamse club. “Ik heb in de jeugd bij DWS gespeeld maar het bevalt me wel hier in de bollenstreek.”

Yordi Teijsse FB

Door blessureleed zag Teijsse eerder al een transfer naar FC Volendam afketsen en de aanvaller heeft in het verleden wel vaker met ernstige blessures te kampen gehad. “Ja dat is heel vervelend. Ik heb nu ook veel pijn. Maar ik doe niets liever dan voetballen dus ik heb geen andere keus dan weer te moeten revalideren.”

Hoe lang hij precies moet revalideren is nog niet duidelijk. “In het ziekenhuis zeiden ze minstens twaalf weken maar vrijdag moet ik weer langskomen en zal ik precies vragen hoe lang ervoor staat.” De supporters hebben Teijsse in ieder geval al in hun hart gesloten getuigende de vele steunbetuigingen die Teijsse via de social media heeft ontvangen. “Dat heeft me goed gedaan. Ik ben nu nog gemotiveerder om aan mijn revalidatie te beginnen”

Tekst: Jurgen Boegborn
Foto’s: Facebook

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)