Amsterdamse trainer Guido Mulder weg bij Haarlem Kennemerland

Na anderhalfjaar gaan de Amsterdamse trainer Guido Mulder en vierdeklasser Haarlem Kennemerland uit elkaar. Onder leiding van Mulder degradeerde de club vorig seizoen uit de derde klasse en dit jaar staan ze stijf onderaan met slechts drie punten uit dertien wedstrijden. “Ik denk dat er vooral sprake was van een belevingsverschil,” zegt de trainer.

Mulder heeft zich naar eigen zeggen vergist in de ambitie van met name de spelersgroep. “Ik ben geen type dat een speler na één fout niet opstelt, maar het te laat komen gebeurde bij te veel jongens. Vaak kwamen ze niet eens opdagen. Ik ben bereid er heel veel energie in te stoppen, maar ik kreeg er gewoon te weinig voor terug.”

Nadat Haarlem vorig jaar degradeerde hebben Mulder en het bestuur de koppen bij elkaar gestoken om te kijken hoe ze nu verder moesten. Uiteindelijk kozen ze voor de jeugd, omdat het anders te veel moeite kostte om spelers naar de club te lokken. “Ik besef me goed dat het invoeren van de jeugd tijd nodig heeft, maar ik wil dan wel dat ze er volledig voor gaan. Dat miste ik. Je kan dus wel zeggen dat dat project mislukt is.”

Mulder gaat nu de komende week eerst bezinnen, maar hoopt wel snel weer op het veld te staan. “Voetbal zit in me, ik kan niet zonder. Maar ik wil wel een club en spelersgroep die er voor willen gaan, dus dat zal mijn voornaamste voorwaarde zijn voordat ik bij een nieuwe club aan de slag ga.

Verslag: Sam Porskamp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)