Home / slideshow / Amsterdamse voetbalclubs blijven zonder uitzondering in dezelfde klasse actief
Voetbaltraining

Amsterdamse voetbalclubs blijven zonder uitzondering in dezelfde klasse actief

De Amsterdamse voetbalverenigingen spelen in het seizoen 2021/2022 hoe dan ook in dezelfde competitie als dit seizoen. Mochten gaten in competities vallen, dan gaat de KNVB deze niet opvullen door teams door te schuiven. Dat maakt de KNVB bekend aan de Provinciale Zeeuwse Courant.

Ook afgelopen seizoen beëindigde de KNVB de voetbalcompetities tussentijds vanwege het coronavirus. Hoewel in principe geen promoties en degradaties zouden plaatsvinden, hadden een aantal clubs toch het geluk om op een ander niveau terecht te komen. In sommige competities vielen teams namelijk weg vanwege fusies, terugtrekkingen of een overstap van een verenging van het zondag- naar het zaterdagvoetbal, waardoor alsnog mogelijkheden voor doorschuiven waren.

Dat principe is richting komend seizoen eveneens denkbaar, maar de KNVB regelt dit de komende maanden anders. Mocht in een competitie van bijvoorbeeld 14 ploegen een team wegvallen, dan gaat deze na de zomer met 13 teams van start. Aan het einde van het seizoen 2021/2022, wanneer tijdens promotie- en degradatiewedstrijden de beslissingen vallen, dan trekt de bond dit aantal alsnog recht door een ploeg meer of minder door te laten gaan.

Tekst: Jordi Smit

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend