In de eerste ronde rekende AMVJ af met FC De Bilt. Foto: RickySportphotography

AMVJ bereikt barrage tegen WNC na volwassen zege bij De Bilt

AMVJ heeft de nacompetitiereturn uit bij De Bilt verrassend eenvoudig met 0-2 gewonnen. De Amstelveners voelden zich thuis op het kunstgras van de Utrechters en kwamen eigenlijk geen moment echt in de problemen. Voor de pauze opende René Boer de score en in de tweede helft besliste Bram van der Driest vanaf de stip de wedstrijd. In het tweeluik met eersteklasser WNC dat voor de deur staat kan AMVJ promotie veilig stellen.

”Ik heb me geen moment zorgen gemaakt. We waren duidelijk de betere ploeg. Vorige week in de heenwedstrijd (1-1 red.) speelde de wind een belangrijke rol. Dit was voor hun een voordeel, want ze konden de lange bal pompen. Hun enige wapenfeit”, aldus doelpuntenmaker René Boer.

HAV-Article-Bilt-AMVJ-3

Op voorhand kende AMVJ wat personele problemen. Jeroen Halsema, Imke van Moorselaar (blessures) en Bram Owusu (weekend weg) waren niet van de partij en trainer Hans Schakel moest verstek laten gaan vanwege werkverplichtingen. Ondanks de afwezigen ging het AMVJ van een leien dakje tegen de Bilt. De bezoekers dicteerden vanaf het begin het spel. Tot grote kansen leidde het in de openingsfase niet.

Halverwege het eerste bedrijf was AMVJ wel dicht bij de eerste goal. Devery Boldewijn probeerde het met een geniepige zachte inzet, maar de paal zat zijn geluk in de weg. Na iets meer dan een half uur vonden de bordeauxroden wel het net. René Boer schoot de rebound van een schot van Joop Canes tegen de touwen: 0-1. ”Ik had al het gevoel dat Joop in een moeilijke hoek stond, de keeper hield hem tegen en ik stond op de goede plek om af te drukken”, vertelt Boer de treffer na.

HAV-Article-Bilt-AMVJ-2

Kort na dit doelpunt kreeg De Bilt haar beste kans van de wedstrijd. Tim Elders zag zijn schot op de paal uiteen spatten. De thuisploeg ging nog voor de pauze op zoek naar meer, maar verder dan een speldenprikje van Tom Karst kwamen de Utrechters niet. AMVJ bereikte zonder veel kleerscheuren de rust.

Ook in de tweede helft gaf De Bilt niet thuis, mede door het prima veldspel van AMVJ. De nummer twee van 2A liet het balletje lekker rond gaan en zorgde met name via de linkerkant via Boldewijn voor de meeste dreiging. De vleugelaanvaller probeerde het tien minuten na rust met een individuele actie, die eindigde in het zijnet.

HAV-Article-Bilt-AMVJ-4

Met een uur op de klok kwam AMVJ in een zetel. Willem Evert Victor Veldman maakte een ongelukkige overtreding op Canes en scheidsrechter Ferit Akkaya legde de bal op de stip. Met een droge knal in het dak van het doel zorgde Van der Driest vanaf elf meter voor de 0-2.

Het kookpunt bij De Bilt was na deze treffer bereikt en de thuisploeg gooide steeds meer agressie in haar spel. Met name de overtreding van Wesley Sluijk (gele kaart) op Robin Meerhoff verdiende niet de schoonheidsprijs. Boer: ”Zij verloren hun hoofd en wilden eigenlijk alleen nog maar schoppen. Gelukkig gingen wij hier niet in mee en bleven we ons eigen spel spelen.”

HAV-Article-Bilt-AMVJ-1

In het laatste kwart hield AMVJ eenvoudig stand. De Bilt kon, op een gevaarlijke doorbraak van Vincent van Bueren en een kopbal van Steven van de Berg na, verder weinig afdwingen. In de slotminuten werd assistent-trainer Ramon Bongers van De Bilt nog van het veld gestuurd vanwege commentaar op de leiding.

Voor AMVJ wacht een dubbele ontmoeting met eersteklasser WNC om eindelijk een keer naar de eerste klasse te promoveren. ”Veel vertrouwen hierin. Ik ken ze natuurlijk niet. We hebben er nog nooit tegen gespeeld. We hebben al vaak de nacompetitie bereikt en het moet nu maar eens gebeuren”, blikt Boer vooruit.

Klik hier voor alle uitslagen in de nacompetitie zaterdag.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: RickySportsPhotography

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)