AMVJ kan zomaar kampioen worden in zaterdag 2A

AMVJ loste afgelopen weekend WV-HEDW af als koploper in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Hans Schakel heeft alles nu in eigen hand, maar het zal in de resterende wedstrijden alles uit de kast moeten halen om de koppositie te verdedigen.

WV-HEDW leek lange tijd niet te achterhalen door de concurrentie. Na de moeizame overwinningen op staartploegen Amstelveen en Hellas Sport ging het in de weken daarop wel mis tegen Beursbengels en Monnickendam. Het lijkt erop dat AMVJ, in de allesbeslissende fase van de competitie, in betere vorm verkeert.

Hans Schakel hans van beek
Hans Schakel moet zijn ploeg klaarstomen voor de beslissende fase van de competitie. Foto Hans van Beek

Schakel: ‘We hadden eigenlijk geen rekening gehouden met deze gang van zaken. Na het gelijkspel bij ZOB en het verlies bij Monnickendam hadden we de hoop op het kampioenschap zo goed als opgegeven. We hebben al een periodetitel en we dachten dat we ons al op konden gaan maken voor de nacompetitie. Maar nu staan we ineens bovenaan.’

Hans Schakel hoopt dat zijn ploeg de goede vorm van de laatste weken kan meenemen naar de wedstrijden tegen Overbos en DVVA. Schakel: ‘In deze competitie moet je voor iedereen op de hoede zijn. De wedstrijd tegen Overbos zal moeilijk worden omdat ik verwacht dat ze defensief zullen spelen. Als we zelf weten te winnen mogen we weer kijken naar wat de concurrentie heeft gedaan. De laatste wedstrijd tegen DVVA kan nog wel eens van cruciaal belang worden omdat zij ook nog meedoen om het kampioenschap. Kortom, we zijn er nog lang niet.

Foto boven: Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!