AMVJ laat twee punten liggen bij FC Almere

In de zaterdag tweede klasse B heeft AMVJ zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Hans Schakel had in de tweede helft tegen FC Almere de betere kansen, maar verzilverden deze niet. De Amstelveners bleven steken op een 1-1 gelijkspel in Almere.

“De uitslag had 1-3 in ons voordeel moeten zijn, zeker gezien de tweede helft”, was Schakel na afloop duidelijk. “Na de 0-1 speelden we ons eigen spel niet meer en ging er ook bij ons veel mis. In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij en hadden we onszelf moeten belonen.”

In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Met twaalf minuten op de klok leek AMVJ de leiding te nemen, maar na een goede actie van Seranio Austin was de inzet van Jeroen Halsema niet zuiver genoeg. Dat lukte zes minuten later wel. Almere-doelman Gijs Roelofsen wist een afstandsschot nog te keren, de rebound was een prooi voor Robin Meerhoff: 0-1. Lang konden de gasten hier echter niet van genieten. Na een half uur spelen moest AMVJ-sluitpost Dirk Roelofsen (geen familie van zijn collega aan de overkant) zwichten voor een strak schot van Peter van Dongen: 1-1.

De tweede helft was voor een beter spelend AMVJ dat veelal voor het doel van FC Almere te vinden was. De Amstelveners kregen diverse hoekschoppen, maar slaagden er niet in om hieruit tot scoren te komen. FC Almere grossierde in fouten en wist niet onder de druk van AMVJ uit te komen. De ploeg van Maurice Ligeon had het geluk dat doelman Roelofsen wederom een uitstekende wedstrijd stond te keepen. Zo moest hij onder andere reddend optreden bij een schot van Jimmy Jansen.

In de slotfase kreeg FC Almere nog diverse mogelijkheden om de zege in de wacht te slepen, alleen zagen zowel Raoul Cheuk-A-Lam als Van Dongen hun mogelijkheid verloren gaan. Met de 1-1 eindstand was AMVJ de grote verliezer en liet het twee punten liggen. FC Almere kwam juist op eigen veld goed weg. “Wij hadden zeker geen recht op een overwinning en ik kan alleen maar beamen dat AMVJ te weinig heeft gekregen”, zei Ligeon. “Maar ja, dat is ook voetbal.”

AMVJ blijft door het gelijkspel in de middenmoot van de zaterdag tweede klasse B staan, terwijl FC Almere met het ene puntje zelfs naar de derde plaats stijgt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag en foto: Herman de Wit