Analist Kenneth Perez velt JOS namens BVV’31 in laatste minuut

In de derde klasse C heeft oud prof Kenneth Perez JOS Watergraafsmeer de das om gedaan. Twee minuten voor het eindsignaal scoorde Perez namens BVV’31 de bevrijdende 3-2. Zo bleef de ploeg van Richard Pel met lege handen achter.

De wedstrijd begon met een vertraging van ruim een kwartier , de materiaalman van JOS was de weg enigszins kwijt geraakt in de Blaricumse ‘binnenstad’… Na het verlate beginsignaal van scheidsrechter Adriaan Bax, werd al snel duidelijk dat JOS een geslepen ploeg was, met veel lengte en een sluwe Raoul Henar De Amsterdammers schoten veel beter uit de startblokken dan de Blaricumse thuisploeg, het combineerde rustig van achteruit en speelde met lange ‘scoops’ van achteruit de spitsen in.

BVV’31 reageerde in veel gevallen te traag hierop en liet de Amsterdammers maar begaan. In de zeventiende minuut was het de vanmiddag goed op dreef zijnde doelman Roel Nooijens die een gevaarlijke kopbal van acht meter nog uit zijn doel ranselde. Het was uitstel van executie, een minuut later lag de bal wel in het net, weer uit een kopbal kon middenvelder Middelman redelijk vrijstaand de 0-1 binnenwerken.

BVV’31 kon hier vooralsnog weinig tegenover zetten, het combineerde pover naar voren. Pas vijf minuten voor rust de eerste geslaagde aanval, een combinatie tussen Jim Schiks en Matthijs Westland werd naast geschoten door laatstgenoemde. Een minuut voor rust viel uit het niets de 1-1. De ingespeelde Nordin Jaffaoui verlengde slim tussen twee JOS-verdedigers de bal naar Jay Meijer. Die bleef koel voor de doelman en schoof de bal netjes binnen.

Na rust werd het een heel ander duel,. BVV-coach Van Effrink had wat poppetjes op andere plekken geposteerd en ineens ging het beter lopen bij de thuisclub. Het middenveld werd beter benut en op de flanken was er meer diepgang dan voor rust. Toch was het JOS dat in de 70e minuut een levensgrote kans op de 1-2 kreeg. Balverlies op het middenveld bij BVV resulteerde in een steekpass op Henar. Alleen voor Nooijens leek het alsof de geroutineerde centrumspits teveel nadacht over welke hoek het zou worden waardoor zijn inzet net naast ging.

Hierna kantelde het duel naar Blaricummer kant. Khalid Hammouti zag in de 75e minuut een inzet door de JOS-doelman tot corner worden verwerkt. Een minuut later een corner van invaller Karim Hammouti, prima timend was Jelmer Kos de JOS-verdediging de baas en kopte van tien meter kiezelhard raak: 2-1.

Met nog tien minuten op de klok dacht BVV de wedstrijd uit te kunnen spelen, dat verliep echter anders. Een weggegeven corner werd acht minuten voor tijd verzilverd door de koppende Henar (2-2) en de partijen stonden weer op gelijke hoogte. De gelijke stand was over het geheel genomen een juiste weergave van het duel, toch was het BVV dat twee minuten voor tijd de winnende treffer wist te scoren. Op de rand van buitenspel was het Matthijs Westland die over rechts een run naar voren afrondde met een slimme breedtepass op de meegelopen Kenneth Perez, vanaf achttien meter verschalkte hij de JOS-doelman met een strakke schuiver (3-2).