Home / Algemeen / Ankaraspor hoopt snel met de bouw van nieuw clubhuis te kunnen beginnen

Ankaraspor hoopt snel met de bouw van nieuw clubhuis te kunnen beginnen

Al een paar jaar is het een bekend beeld op Sportpark Middenmeer. Het speeltuintje met daarnaast een lege kale plek. Het is de plek waar het clubgebouw van Ankaraspor zou moeten staan. Er komt een einde aan het, inmiddels vertrouwde, beeld. De club hoopt met ingang van komend seizoen dan eindelijk een nieuw club gebouw te hebben.

Voorzitter Hayati Kulaksiz hoopt eind deze maand definitief groen licht te krijgen. “Eind deze maand vragen we de  1/3-regeling aan. Het pand kost 300.000 euro. Eén ton betalen we zelf, één ton moeten we lenen en de laatste 100.000 euro komt uit een subsidieregeling. De bouwvergunning hebben we al. Als de 1/3-regeling geregeld is kunnen we beginnen met bouwen.” Als het een beetje meezit hoopt de voorzitter volgend seizoen de nieuwe accommodatie in gebruik te kunnen nemen. “Ik hoop het. Binnen vier maanden zou het klaar moeten zijn. Met de nieuwe planning van de KNVB begint het seizoen natuurlijk ook wat later. Dus hopelijk is het klaar bij het begin van het nieuwe seizoen.”

Op dit moment maakt Ankaraspor gebruik van de accommodatie van buurvereniging Overamstel. De toekomst van Ankaraspor was een tijdje onduidelijk. “De samenwerking met Overamstel gaat goed. We zijn wel een hele andere vereniging dan Overamstel. Er is ons gevraagd of we wilden fuseren met een andere club in West. Maar dat zien we niet zitten. Bijna al onze leden wonen in Oost, dus we willen heel graag hier blijven.”

Ankaraspor probeert meer te investeren in de jeugd. Uiteindelijk moet de jeugd de basis worden voor de zondagselectie bij Ankaraspor. “We willen op lange termijn graag in de tweede of derde klasse spelen. Maar belangrijk is om de jeugd goed op te bouwen. Dan kunnen we pas structureel groeien. We hebben nu een Onder 11 en de mini’s. Omdat we geen eigen kantine hebben is het nog lastig om met ouders te overleggen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er aansluiting komt vanuit de jeugd met de selectie.”

Het eerste elftal speelt momenteel in de vierde klasse en staat tiende. Kulaksiz is optimistisch over het verloop van de rest van het seizoen. “De laatste drie wedstrijden hebben we zeven punten gepakt. In begin waren jongens laat van vakantie. Nu begint het te draaien. Misschien kunnen we nog wat doen in de derde periode.”

Tekst: Koen Vanhellemont

Send this to a friend