Home / slideshow / Ankaraspor kan geschiedenis schrijven: “Zeer hechte groep”

Ankaraspor kan geschiedenis schrijven: “Zeer hechte groep”

Ankaraspor doet dit seizoen volop mee voor het kampioenschap in de vierde klasse. De Amsterdammers staan met 21 punten aan kop en behaalden daarmee meer punten dan concurrenten WV-HEDW en TOG. “Deze ploeg is echt klaar voor promotie”, zo stelt assistent Oguzhan Çakir.

Zijn ploeg begon teleurstellend aan de competitie. In het openingsduel stond direct de topwedstrijd tegen TOG op het programma. Hoewel Ankaraspor hoopte op een goed begin, was het tegendeel waar. Waar drie basisspelers nog op vakantie waren, vlogen twee jongens dezelfde ochtend nog terug uit Spanje. Het betekende dat Çakir gebruik moest maken van jongens uit het tweede team. “Voorafgaand aan het duel hielden we dan ook rekening ermee dat we punten zouden verliezen.”

TOG hield dankzij een 3-0 overwinning de punten thuis, waardoor Ankaraspor met lege handen achterbleef. De ploeg van Çakir liet zich echter niet uit het veld slaan. Ankaraspor boekte achtereenvolgens overwinning op VVA/Spartaan (2-3), Geinburgia (4-1), JSV Nieuwegein (3-0) en Ardahanspor (1-5). Vervolgens won het ook nog van Sloterdijk (7-0), GeuzenMiddenmeer (3-1) en AFC TABA (0-2). “In die wedstrijden kwam de puzzel steeds beter in elkaar te vallen en begon het team te voetballen zoals we dat zo graag zien.”

De oefenmeester twijfelt geenszins aan de kwaliteiten van de selectie. “Het zijn leuke jongens, waarbij het team ook nog eens goed in balans is. Natuurlijk hebben we weinig last van blessures, maar daarvoor hebben we allemaal hard gewerkt. Na de competitiestop van vorig jaar zijn we vroeg begonnen aan de voorbereiding, waardoor de conditie op peil is.”

Met de huidige koppositie in de vierde klasse komt de vraag op wat dit seizoen de kansen zijn voor Ankaraspor. De club speelde in de clubhistorie nog nooit in de derde klasse, maar daarin kan dit seizoen zomaar eens verandering komen. Volgens Çakir heeft Ankaraspor een goede kans om te promoveren. “We hebben een van de betere selecties van deze competitie. VVA, TOG, WV-HEDW en Kismet zijn naar mijn verwachting onze grootste concurrenten, maar we doen niets van hen onder. Dan is het natuurlijk extra balen dat we van TOG verloren, alleen we hebben nog voldoende wedstrijden om dat recht te zetten.”

De huidige resultaten laten zien dat de selectie van Ankaraspor klaar is voor een stap hogerop. Dat ziet ook Çakir. “Voorafgaand aan het seizoen zijn we bij elkaar gekomen en maakten we hierover duidelijke afspraken. We willen dit voetbaljaar voor het uiterste gaan. Dat kunnen wij als geen ander, want dit is een zeer hechte groep. De basisspelers en bankzitters staan elke week voor elkaar klaar om geschiedenis te schrijven met deze club.” De eerste doelstelling lijkt daarbij al bijna bereikt. “We hebben de periodetitel momenteel in eigen hand, dus hopelijk pakken we die.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)