Home / Algemeen / Anonieme brief over machtsstrijd binnen SDZ

Anonieme brief over machtsstrijd binnen SDZ

Het Amsterdamsche Voetbal ontving afgelopen woensdag een anonieme brief dat er een machtsstrijd gaande zou zijn binnen zondag derdeklasser SDZ. Aanleiding, volgens de schrijver, is  het niet verlengen van het contract  van trainer Danny Flemming.

Volgens de anonieme berichtgeving zou er een strijd ontstaan zijn tussen het bestuur van SDZ en oud leden onder aanvoering van Dick Meerman. De voorzitter zou proberen de onrust te sussen. Een voortijdig vertrek van Danny Flemming lijkt in de ogen van de schrijver de enige juiste oplossing.

Het Amsterdamsche Voetbal sprak met alle genoemde personen (trainer Danny Flemming, Dick Meerman en voorzitter Paul Tang) die in de brief genoemd worden en kwam tot de conclusie dat er wel enig onrust is binnen de vereniging maar dat er van een machtsstrijd geen spraken is.

Paul Tang, voorzitter van SDZ
Paul Tang, voorzitter van SDZ: “Ik herken me niet in deze brief”

Voorzitter Paul Tang: “ Er is zeker geen machtsstrijd ontstaan binnen SDZ. Er is wel sprake van wat onrust.   Er wordt momenteel hard gewerkt om alsnog tot  een bevredigende overgang te komen. We hebben daarvoor een aantal mensen gevraagd, ook iemand die onafhankelijk en  geen lid van SDZ is. Ik heb in ieder geval kunnen constateren dat er een werkbare situatie is.  Ik vind het erg jammer dat iemand jullie (Het Amsterdamsche Voetbal, red.) een anonieme brief stuurt. Ik herken me absoluut niet in deze brief.”

Trainer Danny Flemming: “ Deze brief zegt genoeg over degene die hem geschreven heeft. Als je het goed voorhebt met de club dan doe je dit niet.  Dan moet je het gewoon intern houden  en niet naar Het Amsterdamsche Voetbal sturen. En dan nog anoniem ook.  En de inhoud klopt ook niet.  Het is onzin dat ik het oneens ben met de beslissing van het bestuur om niet met mij verder te gaan. Ik heb zelf besloten om niet verder te gaan vanwege mijn privé situatie. Verder wil ik niet op de situatie ingaan omdat dat de club alleen maar beschadigd.”

Trainer Danny Flemming: "Deze brief is ongepast"
Trainer Danny Flemming: “Deze brief is ongepast”

Volgens de anonieme brief is Dick Meerman (ondermeer assistent van Flemming, red)  de leider van  de oud –leden die voor oproer zorgen. Meerman: “ Ik vind het prima dat ze mijn naam noemen maar doe dat dan niet anoniem.  Het is na vijf jaar mooi geweest bij SDZ alleen de manier waarop het gegaan is, is niet zo netjes. Ga dan niet op de website zetten dat we ‘na goed overleg’ uit elkaar gaan. Er is gewoon een spel gespeeld. Als ik alles moet vertellen dan zijn we nog wel even bezig. Laat ik voorlopig maar even zwijgen.”

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ