Anouk Hoogendijk keert terug bij Ajax Vrouwen

Na een half jaar bij Arsenal in Engeland heeft Anouk Hoogendijk zich weer verbonden aan de vrouwen van Ajax. De Oranje-international, geboren te Woerden, heeft vandaag (woensdag 2 juli, red.) een contract voor één seizoen getekend bij de bekerwinnaar.

Voor Hoogendijk was het uiteindelijk maar een kort uitstapje naar het buitenland. De 95-voudig international zei in gesprek met Ajax.nl dat haar periode bij Arsenal toch niet was wat ze zich vooraf voor ogen had gesteld. Hoogendijk: “Het Engelse avontuur bij Arsenal heeft niet gebracht wat ik er vooraf van had gehoopt en verwacht. Ik speelde weinig”, zegt de middenveldster. Bij Arsenal bereikten de Engelse club en Hoogendijk een overeenstemming om het contract van Hoogendijk te ontbinden.

Anouk Hoogendijk terug bij Ajax
Anouk Hoogendijk is blij met haar terugkeer bij de Ajax Vrouwen

Hoogendijk, die eerder bij FC Utrecht en de Bristol Academy speelde, is daarom gelukkig met haar terugkeer bij Ajax. “Dit voelt heel erg goed, ik ben gelukkig hier te zijn.” Speeltijd was zeer belangrijk voor Hoogendijk, maar verder geeft ze ook aan dat alles bij Ajax “heel goed geregeld was.” Een telefoongesprek met trainer Ed Engelkes bracht Hoogendijk uiteindelijk weer terug bij de club waar tussen juli 2012 en januari 2014 onder contract stond. “Ik heb Ed Engelkes gebeld of er een plekje was en dat is gelukt”, aldus Hoogendijk.

Bron: Ajax.nl
Foto’s: Ajax Heldinnen en Ajax.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)