AORC/Lebo begint seizoen met gelijkspel

De start van het seizoen 2014/2015 in een gerenoveerde hal 2 van de Sporthallen Zuid begon met een bekend affiche. Net als vorig seizoen startte AORC/Lebo tegen Groene Ster. Waar er vorig jaar verloren werd in Vlissingen werd het nu , na een 3-1 voorsprong, 3-3 in Amsterdam.

Voor een redelijk goed gevulde tribunes en met debuterende coach Calvin Blankendal op de bank begon AORC fanatiek. Het eerste blok, bestaande uit aanvoerder Zaïd el Morabiti, Omar Tissoudali, Pablo Blanco en Achraf Azzouz, zette Groene Ster direct vast. De Zeeuwen wisten echter regelmatig een goede voetballende oplossing te vinden voor het fore-checken van AORC. Dat resulteerde in een aantrekkelijke, op en neer golvende, wedstrijd met verschillende kansen voor beide teams, waarbij de kansenverhouding wel in het voordeel van AORC was.

Schermafbeelding 2014-09-12 om 21.48.03

Het tweede blok van AORC –Adil Salih, Soufiane Attahiri, debutant Younes Makraou en Appie Al Azhari, deed  dat voordeel tot uitdrukking komen. Het was Adil Salih, die in de zesde minuut de 1-0 maakte via een individuele actie gevolgd door een spetter in de rechterbovenhoek van het doel. Helaas werd die goal al twintig  seconden later gevolgd door de 1-1.

In het vervolg van de eerste helft schotelden de teams de 150 toeschouwers een prima wedstrijd voor met een iets aanvallender AORC en een sterk counterend Groene Ster. AORC werd in de elfde minuut met de 2-1 beloond voor de iets grotere dadendrang. Achraf Azzouz speelde uit een corner op links Zaïd el Morabiti aan. Die wist met een strakke pass de bijna op de doellijn staande Pablo Blanco te vinden. En het was voor hem eenvoudig om de bal met buitenkant rechts in het doel te vegen.

Ashraf AZouz

Met nog ruim zes minuten te gaan werd de hand van Calvin Blankendal zichtbaar: AORC scoorde via een ingestudeerde vrije trap. Adil Salih speelde de bal hard in op de midden in de cirkel staande Romario Ritveld. Deze legde met de onderkant voet de bal panklaar voor Soufiane Attahiri die met een goed geplaatst schot de 3-1 liet aantekenen. Met Romario, onze derde debutant is de negende velspeler genoemd. Zowel hij als Nordinne ben Oulad Youssef maakten de nodige minuten ter ondersteuning van de twee blokken. Marcel Ons, onze jonge zeer talentvolle en betrouwbare tweede keeper maakte de selectie voor deze wedstrijd compleet.

Na dit doelpunt zocht Groene Ster de aanval, maar was het AORC/Lebo dat uit een reeks counters verschillende kansen kreeg om de score verder uit te bouwen. Helaas hadden de spelers weinig geluk in de afronding. Met nog iets meer dan één minuut te gaan viel de 3-2 uit een mooie aanval over veel schijven van Groene Ster. Dat kreeg daardoor iets meer dan het verdiende. De verhouding in kansen had aan het einde van de eerste helft moeten leiden tot een groter doelpuntenverschil dan één. Anders gezegd: het aanvallend rendement van AORC lag in de eerste helft aanmerkelijk lager dan dat van Groene Ster.

Schermafbeelding 2014-09-12 om 21.48.18

Helaas wist AORC/Lebo in de tweede helft het niveau van de eerste niet vast te houden. Het spel werd rommeliger en onsamenhangender. Desalniettemin waren er enkele grote kansen te noteren die alle gemist werden. Groene Ster werd aanvallend sterker en kreeg naarmate de tweede helft vorderde meer en meer de overhand. Dat resulteerde vooralsnog echter niet in doelpunten. Tot verdriet van de AORC-aanhang viel de 3-3 met nog iets minder dan vier minuten op de klok echter toch. Beide ploegen bleven daarna voor de winst gaan, maar gescoord werd er niet meer. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van Pascal Doest die er met een mooie redding op een doorgebroken speler van Groene Ster vlak voor tijd voor zorgde dat er ten minste één punt in Amsterdam bleef.