AORC/Lebo dubbel beloont voor haar maatschappelijke projecten

Zaalvoetbalclub AORC/Lebo vastgoed is de afgelopen week verrast met twee beloningen voor haar maatschappelijke projecten.  De club ontving het ‘Meer dan Voetbal’ label  en afgelopen vrijdag werd bekend dat KNVB de club naar voren heeft geschoven voor de prestigieuze UEFA Grassroots Award.

Het ‘Meer dan Voetbal’ label kreeg de club ondermeer dankzij een scholenproject. De club organiseert momenteel twee scholen competities voor basisschool leerlingen van de groepen zeven en acht in de stadsdelen Zuid en West. In Nieuw West worden tevens diverse straatvoetbal-trainingen georganiseerd. AORC/Lebo gebruikt bij deze projecten spelers uit het eerste elftal zoals international Zaid el Morabitti.

Over de nominatie voor de UEFA Grassroots Award door de KNVB is de club zeer verheugd. Nick van Teeffelen: “ We zijn zeer vereerd dat de KNVB onze club naar voren heeft geschoven om Nederland te vertegenwoordigen voor deze award.” De UEFA wil met deze onderscheiding verenigingen  belonen die zich bijzonder inspannen of onderscheiden op het gebeid van voetbal aan de basis. AORC/Lebo kreeg deze award voor het bovengenoemde scholenproject en de straatvoetbal trainingen.

Ieder Europees land dat is aangesloten bij de UEFA kan een project of organisatie nomineren. De UEFA beslist in een later stadium wie de prestigieuze Grassroots Award zal winnen.

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)