AORC/Lebo Vastgoed toch geen finalist na verloren penaltyreeks tegen De Hommel

AORC/Lebo Vastgoed heeft vanavond (maandag 10 maart red.) de finale van de KNVB beker niet gehaald. In de halve finale tegen FCK De Hommel werd na strafschoppen verloren. Voor AORC/Lebo was dit extra zuur, omdat de ploeg onder leiding van Mo Bouchchibti eerder wel had gewonnen na penalty’s.

Eerder deze maand, op 1 maart, werd deze wedstrijd al gespeeld, maar na reguliere speeltijd stond toen een 2-2 stand op het scorebord. Strafschoppen moesten de uitkomst brengen en AORC/Lebo trok aan het langste eind. Na afloop van de wedstrijd tekende De Hommel aan tegen de uitslag, omdat er eigenlijk verlengd had moeten worden. De KNVB gaf gehoor aan dit protest en daarom stond vanavond de resterende verlenging (twee maal vijf minuten) en eventueel penalty’s op het programma in de Sporthallen Zuid.

time out

In de eerste helft van die verlenging zocht AORC/Lebo gelijk de aanval. Veel grote kansen leverde dat echter niet op. De thuisploeg moest wel oppassen, want bij de volgende fout mocht De Hommel aanleggen voor een tienmeter trap. Het eerste schot kwam op naam van Najib El Allouchi, maar zijn inzet ging recht op AORC doelman Ennes van Maasbommel. Het eerste wapenfeit van AORC kwam op naam van Karim Ajnane, maar deze werd gepakt door Morad Talhaoui. De grootste kans van de eerste vijf minuten was voor de bezoekers. El Allouchi had de bal vanaf zeer korte afstand voor het intikken, maar Van Maasbommel en aanvoerder Zaid El Morabiti voorkwamen een achterstand. Van Maasbommel was net voor het rustsignaal ook alert op een schot van Arda Havar en daardoor bleef de 2-2 stand op het bord staan.

Met de gelijke stand en de tienmetertrap in het achterhoofd begon AORC minder aanvallend aan de tweede helft. Schoten van Hicham Salah en El Allouchi waren gevaarlijk, maar steeds stond AORC goed om een doelpunt te voorkomen. Net voor het einde kreeg Havar nog een goede mogelijkheid om de wedstrijd voor de strafschoppen te beslissen, maar zijn schot ging naast het doel van Van Maasbommel. Niet veel later zaten ook de tweede vijf minuten van de avond erop en konden beide ploegen zich gaan opmaken voor de penalty’s.

actie

De penaltyreeks verliep ditmaal verre van goed voor AORC. El Morabiti wist de eerste strafschop nog binnen te schieten, maar daarna ging het mis. Eerst pakte Talhaoui de inzet van Ajnane en de derde penalty werd door Mohammed Nouri via de paal naast geschoten. Ondertussen schoot De Hommel alle strafschoppen vlekkeloos binnen en bij een 1-3 tussenstand kon de aanvoerder van de bezoekers, Samir Makhoukhi, de wedstrijd beslissen. Dat deed Makoukhi en daarmee had De Hommel zich verzekerd van een finaleplaats. AORC en het thuispubliek bleven teleurgesteld achter, want veel dichter bij een plek in de finale kon de thuisploeg niet zijn.

Dat beaamde El Morabiti ook na afloop. De aanvoerder van AORC zat er duidelijk doorheen. “Dit is zwaar balen, het ergste wat je kan overkomen”, aldus El Morabiti. “Eigenlijk zaten we al in de finale. Nu gaat het mis na strafschoppen. Tijdens de reeks zat het er wel aan te komen, maar het blijft een enorme domper.” AORC had volgens de aanvoerder wel gegokt op een nieuwe penaltyreeks. El Morabiti: “In de tweede helft konden we niet veel meer doen want als wij een fout maakten, kregen zij een tienmetertrap. We speelden voorzichtiger en hoopten dat we opnieuw de betere zouden zijn na strafschoppen. Helaas mocht het niet zo zijn.”

Op vrijdag 18 april zal AORC/Lebo niet van de partij zijn. In de Sporthallen Zuid wordt dan de finale gespeeld. Naast De Hommel had CFE/VDL uit Eindhoven zich geplaatst door een overwinning op ’t Knooppunt. Door de uitslagen uit de halve finale is Amsterdam nu niet vertegenwoordigd in de finale.