AORC/Lebo pakt koppositie na 7-0 zege op LZV Kuijpers

In de vijfde wedstrijd van het seizoen heeft AORC door een overtuigende 2e helft de koppositie in de Eredivisie zaalvoetbal gepakt. Na een stroeve eerste helft, waarin AORC legio kansen creëerde, gooide AORC/Lebo in de tweede helft de schroom van zich af en won het uiteindelijk met 7-0. Door het verlies van t’Knooppunt leidt AORC/Lebo voorlopig in de Eredivisie.

De eerste helft was zeer matig. LZV wilde niet en speelde in een zeer laag tempo zonder echt aanvallende intenties. AORC wilde natuurlijk wél, maar speelde in een te laag tempo om werkelijk grote kansen te creëren. De eerste helft telde dan ook onnoemelijk veel schoten van AORC die allemaal naast of over gingen of gestopt werden en een paar sporadische counters van LZV De grootste kans was voor Younes Makraou die met nog één seconde te gaan vrij kwam voor de keeper, maar helaas hoog overschoot.

De tweede helft was een richtingsverkeer. Zaïd el Morabiti opende de score die al snel werd verdubbeld door Pablo Blanco. Een intikker voor de Spanjaard na een goede assist van Omar Tissoudali. Daarna probeerde LZV wat meer naar voren te voetballen, maar er was er geen houden meer aan. Nog geen 30 seconden later kon Omar Tissoudali de 3-0 binnentikken na een strakke voorzet van Pablo Blanco van rechts uit een goed uitgevoerde counter. De 4-0 van anderhalve minuut later had hetzelfde stramien. Nu was het echter Appie el Azhari die met een strakke voorzet Adil Salih in staat stelde te scoren. De kwaliteit van de doelpunten ging hierna omhoog.

weds

Met nog 7.45 te gaan liet Younes Makraou zien dat hij een van de snelste spelers in de eredivisie is met de bal uit de voet. Hij liep vanaf eigen helft door de LZV verdediging heen en punterde de 5-0 in de touwen. De 6-0 werd gemaakt door Appie el Azhari die een ingestudeerde vrije trap van Adil Salih van dichtbij in het doel wist te krijgen. Maar AORC had het mooiste voor het laatste bewaard. Met nog zo’n drie minuten te gaan, kregen de 150 toeschouwers iets te zien waarvoor je naar het zaalvoetbal gaat. Younes Makraou wipte de bal uit een intrap van rechts op een paar meter van de achterlijn over een paar LZV verdedigers heen en vond de linkervoet van Zaïd el Morabiti die in de cirkel de 7-0 maakte met een snoeiharde volley die het net vlak onder de lat van het doel teisterde. Twee briljante acties achter elkaar, wat wil je nog meer?

Door de winst neemt AORC/Lebo, zoals gezegd, de koppositie in de Eredivisie over van stadgenoot ’t Knooppunt. Volgende week zaterdag staat de lastige uitwedstrijd op het programma bij FCK/de Hommel.