AORC/Lebo vastgoed blijft in de race voor de play-off na twee goede resultaten

AORC/Lebo heeft in de eredivisie van het zaalvoetbal de afgelopen dagen goede resultaten geboekt. De ploeg van Calvin Blankendal won vrijdag van LZV Kuijper (4-8) en speelde gisteravond gelijk tegen concurrent FC Marlène (5-5).

LZV Kuijpers was op papier de gemakkelijkste tegenstander, gezien de plaats op de ranglijst, maar de afgelopen jaren waren de resultaten van AORC daar niet best geweest. Ook nu ging het weer niet van een leien dakje. LZV startte fel en kwam zelfs op een 3-0 voorsprong. AORC gaf niet op maar zette nog een tandje bij en dat resulteerde voor rust in twee doelpunten van Ike Neill (3-2).

Na rust een wederom aanvallend AORC/Lebo dat iets wat gelukkig op gelijke hoogte kwam; een harde voorzet van Zaid el Morabiti verdween via een eigen speler van LZV in de goal (3-3).

Met nog tien minuten. te gaan wisselde LZV de keeper in voor een veldspeler om een overwinning te forceren, aangezien ze met een gelijkspel gezien hun plaats op de ranglijst, niets zouden opschieten.

Twee doelpunten van Neill en eentje van Zaid el Morabiti zorgde voor een 3-6 tussenstand, Blanco en Azzouz zorgde uiteindelijk voor de 4-8 overwinning.

Tegen Marlène maandagavond was het een wedstrijd van een ander kaliber. Het werd uiteindelijk 5-5. De Amsterdammers sloegen daarmee de aanval af op een play-off positie. AORC/Lebo kwam via Omar Tissoudali al vroeg op voorsprong. Nadat de ploeg uit Heerhugowaard een 2-1 voorsprong had genomen was het Ashraf Azzouz die voor de 2-2 zorgde.

Na rust trok Marlène het spel naar zich toe en kwam dan ook verdiend op voorsprong (3-2). Vier goede kansen waren echter niet aan de Amsterdammers besteed. Marlène counterde vervolgens naar een 4-2 voorsprong. Met nog acht minuten te gaan werd het zelfs 5-2 en leek een nederlaag voor AORC/Lebo aanstaande.

Met nog vijf minuten te spelen wisselde Blankendal zijn keeper voor een extra veldspeler. Adil Salih zorgde drie minuten voor tijd voor 5-3. Het zorgde voor de nodige paniek bij Marlène. In een mum van tijd was het gelijk. Appie El Azhari en Pablo Blanco zorgde als nog in een hectische slotfase voor de 5-5. Beide teams gingen nog voor de overwinning, maar gescoord werd er niet meer.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie.