Home / Algemeen / AORC/LEBO Vastgoed genomineerd voor Amateurvereniging van het jaar

AORC/LEBO Vastgoed genomineerd voor Amateurvereniging van het jaar

AORC/LEBO Vastgoed is één van de drie overgebleven finalisten voor de prijs ‘Amateurvereniging van het jaar 2014’. De nominatie is voor de Amsterdamse zaalvoetbalclub een bevestiging dat AORC/LEBO Vastgoed één van de meest maatschappelijke verenigingen is in Nederland.

AORC/LEBO Vastgoed is met meerdere projecten actief in Amsterdam. Dit seizoen is de vereniging actief met 3 zaalvoetbal basisscholencompetities in Amsterdam, organiseren zij straatvoetbaltrainingen, speciale meidenvoetbaltrainingen, ondersteunt huiswerkbegeleiding en wordt het zaalvoetbalbusje ingezet als boodschappen bus voor ouderen. Ook voorziet AORC/LEBO Vastgoed de leerlingen van het Calvijn met Junior College van maatschappelijke stages.

“Het maatschappelijke programma vormt min of meer de kern van de club. AORC heeft een concrete focus en doelgroep binnen een achterstandswijk”, luidt de omschrijving van Stichting Meer dan Voetbal. “De club brengt zaalvoetbal naar de straat en de straat naar zaalvoetbal. Rolmodellen zijn positief en werken. Iedereen binnen de club doet mee (spelers, trainers en verenigingsmanager). AORC werkt daarbij goed samen met partners en probeert echt blijvende verbeteringen in gedrag en sfeer te bewerkstelligen.”

“Het is mooi dat opgemerkt wordt dat AORC/LEBO Vastgoed maatschappelijk haar steentje bijdraagt aan de maatschappij”, vertelt AORC/Lebo Vastgoed-verenigingsmanager Nick van Teeffelen. “Dankzij de hoofsponsor LEBO Vastgoed BV. heb ik de mogelijkheid om al deze projecten te ontwikkelen en op te zetten. We werken veel samen met instanties en partijen uit de omgeving en zetten onze rolmodellen uit het eerste team in, die als positieve inspiratie bron dienen voor de jeugd uit de achterstandswijken van Amsterdam.”

AORC/LEBO Vastgoed is samen met de voetbalclubs DZC’68 en SC Enschede nog in de race voor de Meer dan Voetbal Award. De clubs moeten middels een pitch de jury overtuigen waarom zij de prijs verdienen. Begin 2015 zal de uitslag bekend worden gemaakt. De winnaar mag zich een jaar ‘Amateurvereniging van het jaar’ noemen.

Foto: Stichting AORC/LEBO Vastgoed

Send this to a friend