AORC/Lebo Vastgoed richt zich na nederlaag op handhaving

De zaalvoetballers van AORC/Lebo Vastgoed hebben dit seizoen maar een doel en dat is er voor zorgen dat ze volgend seizoen weer in de eredivisie spelen. Dat beaamden trainer Mo Bouchibti en aanvoerder Zaid el Morabiti na afloop van de 1-3 nederlaag tegen JCK/Aiso uit Utrecht.

Het Amsterdamsche Voetbal was met de camera aanwezig  en zal morgen (zondag) een samenvatting van het duel laten zien. Tevens de reactie van de trainer en de aanvoerder op het duel. Ook kijken zij vooruit naar de rest van het seizoen waar handhaving dus het grote doel is.

Tegen JCK moesten de Amsterdammers het doen zonder Pablo Blanco. De Spanjaard werd onlangs door de KNVB voor vijf duel geschorst. Of dat terecht is kunt u hier zien!

Ook doelman Ennes van Maasbommel , de reservekeeper van het Nederlandselftal, stond niet in de basisopstelling omdat hij de hele week ziek was geweest. De ervaren verdediger Omar Tissoudali ontbrak eveneens.

En het missen van zoveel ervaring kan de ploeg van Bouchibti nog niet opvangen. De club heeft er bewust voor gekozen om dit seizoen met jeugdige spelers aan het werk te gaan. En dat heeft nu eenmaal tijd nodig. Toch was dat niet de enige reden van de nederlaag. Bouchibti: “ Als je ziet hoe wij in de eerste helft de doelpunten weggeven is dat soms wel heel simpel. En dat gebeurde ook door de ervaren spelers.”

De eerste treffer viel na zo’n vijf minuten.  Het doelpunt kwam , volgens de arbiter, op naam van Tevfik Ceyar. Maar de beelden zullen morgen (zondag) uitwijzen of dat ook echt zo was, want het leek er sterk op dat het Hafid Charadi was die doelman Nick van Teeffelen  versloeg.

Namens de Amsterdammers was het vooral El Morabiti die het probeerde het van afstand. JCK had toen via Charadi al de paal geraakt en Ismail Ouaddouch had een grote kans laten liggen. Op slag van rust was het wederom raak voor de bezoekers. Al was het El Morabiti die de bal het laatste zetje gaf en dus een eigen doelpunt op zijn naam kreeg. Wederom  besloot de arbitrage het doelpunt aan een ander toe te kennen.

Na rust was  het  binnen drie minuten al 0-3 door Charadi. AORC/Lebo kon in de eerste acht minuten van de tweede helft voor weinig gevaar zorgen. Pas nadat Bouchibti doelman Van Teeffelen wisselde voor de meer mee voetballende doelman Van Maasbommel leek er nog wat druk te ontstaan. De ommekeer kwam echter te laat.

Abdsamad Atahir zorgde nog wel voor de 1-3. Maar toen was er nog minder dat twee minuten te spelen. Daarna raakte Adil Salih nog wel de paal maar daarmee was dan ook echt al het kruit verschoten.

Zondag in de loop van de middag de samenvatting en de reacties van AORC/Lebo Vastgoed tegen JCK Aiso.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)