AORC/Lebo Vastgoed speelt gelijk bij LZV Kuypers

De eerste wedstrijd van het nieuw jaar heeft AORC/Lebo Vastgoed een punt opgeleverd. Al hadden dat er best drie kunnen zijn want in de openingsfase waren de Amsterdammers veel beter dan LZV Kuijpers. Het werd uiteindelijke 5-5.

AORC/Lebo Vastgoed had het zichzelf makkelijk kunnen maken door in de eerste tien minuten de wedstrijd op het slot te gooien. Dit gebeurde echter niet waardoor AORC/Lebo Vastgoed door persoonlijke fouten de tegenstander de wedstrijd in hielp. Uiteindelijk wist AORC/Lebo Vastgoed in de laatste seconde de gelijkmaker te scoren.

AORC/Lebo Vastgoed begon de helft voortvarend. Veel strijd, enthousiasme en ervaring zorgde ervoor dat AORC/Lebo Vastgoed binnen 3 minuten op 1-0 kwam door een doelpunt van Abdessamad Attahiri. Hij draaide knap bij zijn tegenstander weg en schoot de bal beheerst in de lange hoek.

Vrijwel direct na de 1-0 was het Zaid el Morabiti die laag voor gaf en A junior Ilias Aynaou vond bij de eerste paal. De 2-0 was een comfortabele voorsprong om vrij te gaan voetballen.  Echter na een miscommunicatie achterin werd de eerste kans direct afgemaakt door LZV. AORC/Lebo Vastgoed was echter ijzer sterk en Zaid el Morabiti onderschepte de bal bij een man minder situatie en zorgde via een individuele actie voor de 3-1.

Daarna kreeg AORC/Lebo Vastgoed via Zaid el Morabiti en twee keer Adil Salih genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breidden. Dit gebeurde echter niet en door bal verlies en fouten in de verdediging stond het met nog 1 minuut op de klok zowaar 3-3.

AORC/Lebo Vastgoed was van slag en LZV rook kansen. Opnieuw na balverlies scoorde LZV met nog dertig seconden op de klok de 4-3 voorsprong en het drama was compleet voor AORC/Lebo Vastgoed.

In de tweede helft nam AORC in het begin wederom het initiatief, maar dat leidde niet tot goede mogelijkheden. Dit gebeurde via counters van LZV echter wel en de 5-3 was een feit. Veel mislukte bij AORC/Lebo Vastgoed, maar met acht minuten op de klok wist AORC/Lebo Vastgoed alsnog de aansluitingstreffer te produceren. Karim Ajnane kapte naar binnen en schoot de 5-4 tegen de touwen.

Met nog vier minuten ging AORC/Lebo Vastgoed met een meevoetballende keeper op de helft van LZV spelen. Na een aantal goede kansen was het in een scrimmage letterlijk in de laatste seconde van de wedstrijd opnieuw Karim Ajnane die via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnenschoot. LZV protesteerde, want ze vonden dat het doelpunt buiten de officiële speeltijd viel, maar dit was echter niet het geval.

Uiteindelijk alsnog een punt gepakt, waar AORC/Lebo Vastgoed gelukkig mee mag zijn. Echter als je de eerste 10 minuten erbij pakt had het zomaar een heel gemakkelijke avond kunnen worden als de persoonlijke fouten uit bleven.

Smetje is opnieuw een gele kaart van aanvoerder Zaid el Morabiti, waardoor Zaid de wedstrijd thuis tegen FCK de Hommel mist. Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 11 januari in Sporthallen Zuid. Aanvang: 19:00 uur. Dit is de laatste wedstrijd voordat het Nederlands team met AORC/Lebo Vastgoed spelers Zaid el Morabiti en Ennes van Maasbommel aan de voorbereiding beginnen voor het EK in Belgie.