AORC/Lebo Vastgoed stunt in kwartfinale beker tegen Hovocubo

In de kwartfinale van de landelijk KNVB beker in het zaalvoetbal heeft het Amsterdamse AORC/Lebo Vastgoed voor een stunt gezorgd door het hoger aangeschreven Hovocubo met 7-4 te verslaan. Zondag volgt een uitgebreide samenvatting en reacties van de wedstrijd tussen AORC/Lebo Vastgoed en Hovocubo en ziet u de loting van het bekertoernooi.

Zonder de zieke internationale Zaid El Morabiti was de ploeg van Mo Bouchibti enigszins gehavend. Hovocubo met drie internationals in de gelederen kon in volle oorlogssterkte aantreden. De Amsterdammers hadden gelukkig wel de beschikking over doelman Ennes van Maasbommel die eveneens met Oranje deelnam aan het EK in België.

aorc

Het werd voor zo’n 250 toeschouwers een enerverend duel. Met wat kansen over en weer in de beginfase was het uiteindelijk Abdaslam Azhari die na zes minuten spelen de score opende. De ploeg uit Hoorn was totaal niet bij de les en dat leverde na acht minuten ook de tweede treffer op. Uitblinker Karin Ajnane was de aangever en de Spanjaard Pablo Blanco maakte het af`: 2-0 Nog voor rust was het echter al weer gelijk. Een fout van Azhari werd door international Mo Darri vakkundig afgerond (2-1). De 2-2 viel vier minuten voor de rust en kwam op naam van Mahamed El Rougi.

ajnane

De tweede helft leverde veel spektakel op.  Na een wat matige openingsfase, waarbij beide doelmannen weinig tot niets te doen kregen,  was het Banco die de eerste kans kreeg. Later moest Van Maasbommel reddend optreden op een inzet van  Amir Molkarai. Daarna werd het pas echt spektakel. En prachtig ingestudeerde vrije trap leverde de  3-2 voor AORC/Lebo op.  Ajnane speelde strak in en Driss El Hasnaoui haalde de bal achter zijn standbeen langs en zorgde voor de voorsprong.

Zeven minuten voor tijd kam Hovocubo weer op gelijke hoogte. Jeroen de Groot kon vrij doorlopen en hard inschieten. Diezelfde De Groot maakte een minuut  later ook de 3-4 en AORC/Lebo, dat niet over een brede bank beschikt, leek verslagen.  Toen De Groot nog geen twintig tellen later mocht aanleggen vanaf tien meter leek de wedstrijd gespeeld maar Van Maasbommel stopte de inzet.

Maasbommel

Het bleek een keerpunt in de wedstrijd. Blanco raakte eerst nog de lat maar de rebound was voor Soufiane Attahiri (4-4). Toen Ajnane op prachtige wijze de 5-4 maakte leek een stunt in de lucht te hangen. Hovocubo nam de nodige risico’s door bij balbezit steeds doelman Ronald van Leeuwen naar de kant te halen.

aorc 2

Het mocht niet baten. Adil Salih, die zich een ware leider toonde in dit duel, schoot raak vanaf tien meter (6-4) en Attahiri maakte op aangeven van Ilias Aynaou de zevende treffer.

Na afloop van het duel werd er geloot voor de halve finale. AORC/Lebo Vastgoed speelt thuis tegen het sterke De Hommel. Ook de Amsterdamse eerste divisie ploeg ’t Knooppunt bereikte de halve finale door met 8-6 te winnen van Fermonia Boys. Knooppunt speelt thuis tegen CFE/VDL dat met 1-7 won bij Veerhuijs.

Zondag volgt een uitgebreide samenvatting en reacties van de wedstrijd tussen AORC/Lebo Vastgoed en Hovocubo en ziet u de loting van het bekertoernooi.