AORC/Lebo Vastgoed verslaat landskampioen CFE-Ciba/VDL overtuigend

In een wedstrijd die eigenlijk ook de opmaat voor de bekerfinale tegen dezelfde tegenstander had moeten zijn, liet AORC/Lebo Vastgoed voor een met iets meer dan 100 toeschouwers gevulde Hal 2 in de Sporthallen Zuid zien het seizoen goed te willen afronden. Landskampioen CFE-Ciba/VDL werd namelijk overtuigend met 6-4 verslagen.

In de tweede minuut maakten Zaïd, Pablo, Omar en Karim duidelijk er geen gras over te willen laten groeien. Pablo werd op de linkerflank aangespeeld, draaide met rechts naar binnen en haalde kort uit. Het schot werd niet goed verwerkt door CFE-keeper Nick Kuylaars die de geblesseerde Pieter Grimmelius verving en Karim Ajnane kon de bal in de rebound eenvoudig voor de 1-0 tegen de touwen jagen. Hierna hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht en vielen er over en weer geen grote kansen te noteren. De 1-1 kwam met 13.51 op de speelklok dan ook volledig uit de lucht vallen. Uit een intrap vanaf de linkerzijlijn kon een speler van CFE rechtstreeks vrijgezet worden voor Ennes die natuurlijk volstrekt kansloos was door deze blunder van de AORC-verdediging. Kort hierna wist Mo Nouri bijna vanaf de rechterachterlijn te scoren na vrijgespeeld te zijn door Adil. Zijn geplaatste schot eindigde echter via de paal onder de billen van de sluitpost van CFE.

Een tactisch slimmigheidje van CFE-trainers Carmelo Nieddu en Anil Badloe zorgde met nog 9 minuten te gaan in de eerste helft voor de 1-2. Zij kozen er kort voor dat doelpunt namelijk voor bij aanvallen de keeper door een extra veldspeler te vervangen. AORC bleek volledig verrast door deze zet, zodat het tweede tegendoelpunt binnen de minuut viel. Mo Bouchibti greep vervolgens via een time out in. AORC ging over tot forechecking op de helft van CFE om te voorkomen dat een man meer situatie bereikt kon worden. Deze ingreep had succes en de rust werd met 1-2 bereikt, mede omdat Adil en Zaïd bij balverlies van CFE het lege doel net niet wisten te vinden.

In de tweede helft pakte AORC het initiatief en dit resulteerde met nog 17.42 te gaan in de 2-2 door Pablo Blanco die na een balverovering zo naar het vijandelijke doel kon doorlopen en vrijwel ongehinderd van dichtbij kon intikken. Het lichte overwicht van AORC betaalde zich hierna niet uit. Sterker nog: met nog 12.24 op de klok kwam CFE op 2-3 uit een scherpe counter. De wederom goed keepende Ennes van Maasbommel wist het schot van dichtbij van Jamal el Ghannouti nog wel te stoppen, maar de bal belandde in de rebound via diens lichaam helaas in het doel. AORC versaagde echter niet en de beloning daarvoor kwam kort daarna. Met nog 10.34 te gaan kreeg AORC een vrije trap op de kop van de cirkel wegens vasthouden van Omar Tissoudali. AORC-aanvoerder Zaïd el Morabiti promoveerde dit buitenkansje met een onberispelijk schot tot de 3-3.

Nu koos CFE wederom voor het tactische foefje uit de eerste helft. AORC was hier echter nu wel op ingesteld en had verdedigend vooral door de goede inbreng van Adil Salih wél een antwoord op de man meer situatie die CFE bij aanvallen steeds creëerde. Met nog iets meer dan 7 minuten zuivere speeltijd scoorde Omar Tissoudali de verdiende 4-3. Na enkele seconden daarvoor bijna getorpedeerd te zijn door de CFE-keeper, wist hij zijn goede wedstrijd te bekronen met het veroveren van de bal die hij vervolgens eenvoudig tot doelpunt kon promoveren. Dit was de inleiding tot een spannende slotfase, mede omdat beide teams kort na elkaar op vijf overtredingen kwamen te staan.

Na een terecht bestrafte overtreding van Zaïd wist CFE uit de resulterende 10-metertrap helaas op 4-4 te komen. Een gelijkspel was voor AORC echter niet de doelstelling voor deze wedstrijd, zodat in de laatste vier minuten na een tweede time out van Mo Bouchibti getracht werd een overtalsituatie te creëren door Ennes mee te laten voetballen. Deze tactiek was succesvol, want het was Ennes van Maasbommel zélf die met nog twee minuten te gaan de 5-4 wist te maken via een hard geplaatst schot na een goed uitgesponnen powerplay van AORC. Toen 20 seconden later CFE de bal op eigen helft verloor en Zaïd el Morabiti deze eenvoudig het doel kon inlopen voor de 6-4 was de wedstrijd wel gespeeld. Dat Karim een halve minuut voor het einde een 10-metertrap op de paal joeg, was alleen nog voor de statistieken van belang.

De voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen eindigde dus in een verdiende overwinning van AORC op landskampioen CFE dat zonder sterspeler Karim Bali geen schim is van het team dat de laatste drie jaar de landstitel veroverde. Het is dan ook erg jammer dat AORC niet de kans krijgt het in de bekerfinale nogmaals tegen dit team op te nemen om scheidende trainer en aankomend technisch directeur Mo Bouchibti een prachtig afscheidscadeau te geven. Dat afscheidscadeau moet nu maar komen in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen TPP Rotterdam. Het bestuur van AORC roept dan ook hierbij alle supporters op om deze wedstrijd bij te wonen, zodat we in een sfeervolle ambiance afscheid kunnen nemen van MoBouchibti.