AORC/LEBO verslaat koploper TPP in Rotterdam

In de eredivisie van het zaalvoetbal heeft het Amsterdamse AORC/Lebo Vastgoed een knappe overwinning geboekt tegen koploper TPP. In Rotterdam won de ploeg van Calvin Blankendal met 3-4. Door de zege staat AORC/Lebo nu op de tweede plaats met een wedstrijd minder gespeeld.

Het duel tussen de twee debuterende trainers (Max Tjaden bij TPP en Blankendal bij AORC/Lebo) werd er eentje van ene hoogstaand niveau.

TPP kwam fel uit de startblokken en zette AORC in het begin van de wedstrijd flink onder druk. AORC voetbalde zich langzaam onder deze druk uit en werd bij tijd en wijlen ook gevaarlijk voor het doel van TPP. Het was TPP dat na ruim tien minuten op voorsprong kwam. Vanuit een corner op rechts werd de bal gelijk bij de tweede paal snoei hard diagonaal ingeschoten door Jordany Martinus.. AORC anticipeerde niet goed op de corner en keeper Pascal Doest was kansloos op de strakke schuiver (1-0)

Dit was het sein voor AORC om er een schepje bovenop te gooien; TPP werd onder druk gezet en al snel vielen er gaten in de verdediging van TPP. Omar Tissoudali kwam op rechts vrij en met een enorme pegel wist hij de keeper in de bovenhoek bij de tweede paal kansloos te laten (1-1). TPP was toch wat van slag en daar profiteerde de debuterende Ike Neill van. Vanaf links verraste hij vriend en vijand met een droog schot bij de eerste paal.

TPP was nu totaal van slag en wederom profiteerde Ike Neill met zijn tweede doelpunt van de avond. Neil, overgekomen van Golden Stars en terug komend van een blessure, bewees deze avond dat hij een echte aanwinst is voor AORC. Met nog een kleine drie minuten op de klok voor rust probeerde coach Max Tjaden van TPP om het tij te keren en om de aansluitingstreffer te forceren. Hij wisselde de keeper voor een veldspeler en liet AORC zo onder druk zetten. Dit pakte echter verkeerd uit; Adil Salih veroverde de bal rond de cirkel van het eigen doelgebied en plaatste de bal feilloos tussen de palen bij TPP: ruststand 1 – 4.

De tweede helft was zeer enerverend. TPP zette alles op alles om de achterstand goed te maken en AORC verdedigde geconcentreerd en probeerde via counters de voorsprong te vergroten. Deze kansen waren er zeker maar werden of niet goed afgemaakt of door overtredingen van TPP gesmoord.

De grootste kans was er zes minuten voor tijd toen Adil Salih en Omar Tissoudali met z’n tweeën richting keeper gingen, maar helaas werd ook deze kans gemist.

TPP slaagde er uiteindelijk toch in om vier en twee minuten voor tijd te scoren (beiden goals van Karim Mossaoui) waardoor er weer het scenario dreigde dat AORC in de slotfase de punten zou weggeven. Gelukkig kwam het niet zo ver en nam AORC na een spannend en sportief duel, maar op het scherpst van de snede, de punten mee naar huis .

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de eredivisie.