Arbiter eist hoofdrol bij tumultueuze ontmoeting Westlandia en Chabab

“Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat wij hier niet mochten winnen”, verzuchtte FC Chabab-trainer Alami Ahannach na afloop van de uitwedstrijd bij Westlandia. Scheidsrechter Hof had even daarvoor het treffen definitief stilgelegd bij een 3-1 stand na een opstootje in het strafschopgebied van de thuisploeg, waar zojuist een treffer van Chabab was afgekeurd.

Maar al ruim voor de staking had de leidsman de hoofdrol opgeëist. Hof gaf de thuisploeg twee penalty’s, tweemaal geel aan Mohamed Cherif, onthield Chabab een strafschop en keurde een treffer van de Amsterdammers af. Ahannach was na de wedstrijd dan ook niet te spreken over de arbitrage. “We zijn hier duidelijk benadeeld, dat heeft iedereen kunnen zien. Bij de eerste strafschop werd duidelijk de bal gespeeld bijvoorbeeld.”

Na een kwartier spelen belandde de bal op de stip vanwege een vermeende overtreding van Clayton Karsari. De buitenkans werd door Westlandia-aanvoerder Marko van der Knaap benut. Na de treffer wist Chabab zich uitstekend te herpakken en had het bij vlagen het beste van het spel. “Ik denk dat we het niet onverdienstelijk gedaan hebben. Het spel golfde op en neer en we hebben prima gespeeld. Wij kunnen echter niet het spel spelen dat we willen, omdat we maar één of twee keer in de week kunnen trainen. Daardoor zijn de jongens na vijftig of zestig minuten al leeg en kunnen we niet de baas zijn op het veld”, analyseert de trainer van Chabab de wedstrijd. Zijn ploeg kreeg via Mohamed Cherif, Rahim Abdul en Mohamed Ajnane nog prima kansen op een doelpunt, maar tot drie keer toe trad Westlandia-doelman Edgar Leerdam reddend op.

Al snel in de tweede helft kreeg Chabab opnieuw een tegenslag te verwerken. Na geduw bij een hoekschop wees scheidsrechter Hof opnieuw naar de stip en bestrafte Mohamed Cherif met een gele kaart. Ditmaal schoot Steven Olsthoorn vanaf elf meter raakt. Enkele minuten later was Olsthoorn opnieuw trefzeker met een schot dat van richting werd veranderd. Na de 3-0 wist Chabab zichzelf te herpakken en sterker te worden. Dit resulteerde in een treffer voor de bezoekers via Rahim Abdul.

Tot tweemaal toe leek Chabab nog dichterbij te komen. Mohamed Cherif ging naar de grond in het strafschopgebied. Toen de fluit van scheidsrechter Hof klonk dacht iedereen op Sportpark De Hoge Bomen aan een strafschop, maar de leidsman gaf Cherif de gele kaart wegens een schwalbe. Dit betekende de tweede gele kaart voor de aanvaller, die vervolgens kon vertrekken. Een kwartier voor tijd schoot Mohamed Ajnane raak, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Toen er vervolgens een opstootje uitbrak en een speler van Westlandia naar de grond ging, besloot Hof de wedstrijd te staken.

“De scheidsrechter heeft geen officiële lezing gegeven waarom de wedstrijd gestaakt is. We zijn van het veld gegaan nadat hij aangaf dat we niet meer verder zouden spelen”, aldus Ahannach na afloop. Waarschijnlijk moet Chabab wel vrezen voor een straf van de KNVB wegens het staken van deze wedstrijd. Desondanks waren er van beide kanten geen problemen om de wedstrijd uit te spelen, maar hier wilde de scheidsrechter niet aan beginnen.

Foto boven: Twitter Chabab

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)