Arbiter Jensch met dood bedreigd

De Amsterdamse scheidsrechter Johan Jensch is afgelopen zaterdag tijdens het duel Hertha-DWSM met de dood bedreigd. De door veel Amsterdamse clubs geliefde scheidsrechter zag zich genoodzaakt om het duel in vierde klasse na 69 minuten definitief te staken.

Jensch hield naast de bedreigingen ook nog last aan zijn nek en bil over. Jensch: “Er was helmaal niets aan de hand. Hertha stond met 2-1 voor en ik had pas één gele kaart hoeven geven. Het was een hele sportieve wedstrijd. Niets wees er op dat het uit de hand zou lopen.”

Toch ging het halverwege de tweede helft mis. Jensch: “Er was een duel op het middenveld toen DWSM dacht dat er een overtreding op één van hun spelers werd gemaakt. Ik stond er heel dicht bij en vond het absoluut geen overtreding. Ik liet het spel dus doorgaan en uit die aanval viel een doelpunt waardoor Hertha op 3-1 kwam. Ik liep terug naar het midden om het doelpunt te noteren en toen zag ik in mijn ooghoek de keeper van DWSM met de bal in zijn hand op mij afstormen. Ik draaide me om om mijn gezicht te beschermen en toen werd ik vanaf een meter of zeven hard in mijn rug geschoten. Ook schreeuwde de doelman: ‘Ik had je kankerkop moeten raken!’. Ik gaf hem gelijk de rode kaart.”

Het was het begin van alle ellende die de scheidsrechter, die bekend staat als een goede en eerlijke arbiter die erg geliefd is onder de voetballers in Amsterdam, op zich af kreeg.

Foto Frits Groot: Jensch actief op het WK Amsterdam

Jensch: “Op het moment dat de bal mij raakt zie ik in mijn ooghoek dat er een speler van DWSM op me af komt rennen. Ik had geen eens tijd om te reageren of ik lig al op de grond. Mijn nek kreeg een enorme dreun te verwerken. Ook geef ik hem de rode kaart. Op dat moment roept die speler ook nog ‘Ik moet je doodmaken’. Er zat voor mij niets anders op dan de wedstrijd te staken.”

Jensch maakte na afloop rapport op en melde het incident bij de KNVB. Jensch: Na afloop kwam de aanvoerde van DWSM nog in mijn kleedkamer. Hij vertelde me dat hij en zijn vader (de trainer van DWSM, red.) per onmiddellijk stoppen met spelen en trainen omdat ze hier niets mee te maken willen hebben. Het schaamrood stond op zijn kaken. Hij zei letterlijk: ‘Ik trek mijn handen hier vanaf’. “

Jensch laat zich niet uit het veld slaan en zal aanstaande zaterdag gewoon weer op het veld staan om de wedstrijd DESTO-Argon in goede banen te leiden. Jensch: “De KNVB vroeg nog of ze me van het programma moesten halen maar dat wil ik absoluut niet. Ik ga gewoon door. Het is de eerste keer dat mij zoiets overkomt. Helaas moet je met dit soort dingen rekening houden. Ik was zelf vroeger als speler ook geen lieverdje maar ik heb nog nooit een scheidsrechter aangeraakt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS