Foto twitterpagina Achmed Baadoud

“Arbitrage op zelfverdediging”

Scheidsrechters en grensrechters in het amateurvoetbal moeten een cursus zelfverdediging aangeboden krijgen. Dat vindt Achmed Baâdoud, de voorzitter van het stadsdeel Nieuw West. SV Nieuw Sloten valt ook onder het stadsdeel Nieuw West in Amsterdam .

De stadsdeelvoorzitter reageert In Metro naar aanleiding van de oproep van de KNVB om ideeën aan te dragen die het geweld op de voetbalvelden kunnen indammen. Baâdoud: “Het gaat erom dat omstanders hun angst overwinnen om in te grijpen”

De cursus die Baâdoud wil aanbieden wordt nu al gegeven aan hulpverleners. Ze leren onder andere van zich afslaan. Tevens leren cursisten ook om af te komen van de neiging om slechts toe te kijken. Baâdoud: . “Het zijn vaak jongens met een Marokkaanse achtergrond, dat verbloem ik niet maar dat moet ook in perspectief worden gezien. Nieuw West heeft het grootste aandeel jeugd van Amsterdam, het grootste aantal sportclubs. We zijn pioniersgebeid. Hier gebeuren veel dingen als eerst, ook de botsingen.”

Baâdoud wil snel met de KNVB praten over zijn plan. De voetbalbond laat aan Metro weten nog niet in te willen gaan op het voorstel, maar er ‘in beginsel positief tegenover te staan’.

Foto: Twitter pagina Baadoud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)