Home / Algemeen / Argon start op zaterdag met een remise tegen AH’78

Argon start op zaterdag met een remise tegen AH’78

De seizoensopening in Mijdrecht heeft Argon en AH’78 een punt opgeleverd. Vooraf hadden de bezoekers hier zeker voor getekend. Na afloop overheerste toch het gevoel bij de Huizer bezoekers dat er meer in had gezeten afgemeten aan het aantal 100% kansen in met name de tweede helft.

Na weer een nieuwe noviteit van de KNVB (10 minuten voor het beginsignaal een fysieke pascontrole op het veld!), rolde de bal voor het eerst dit seizoen in competitieverband. Argon was vooraf een goede kans toegedicht om als kampioenskandidaat deze reeks van start te mogen gaan en dat leverde direct al wat mentale druk op bij de thuisploeg.

AH’78 opereerde in de beginfase behoedzaam, hield de gelederen goed gesloten en liet het merendeel van het balbezit aan de blauwhemden. In de omschakeling probeerden de bezoekers met crosspasses van achteruit of steekpasses vanaf het middenveld de snelle buitenspelers Mo el Kaddari en Stephan Campbell te bereiken. Deze tactiek bleek realistisch in de uitvoering, Argon had in de 1e helft hoegenaamd geen kans om het doel van Maarten Roomer van dichtbij te bestoken. Het ‘stond goed’ in trainersjargon.

Beide ploegen voetbalden geduldig, onnodig balverlies werd tot een minimum beperkt. Toch was de wedstrijd zeker niet saai, met name niet als AH’78 bij vlagen liet zien de ruimtes op het veld goed te kunnen benutten. Met de brilstand werd de thee opgezocht, het Argon-publiek morde lichtjes over de geleverde prestatie van hun Argonauten.

Na rust schoten de bezoekers goed uit de startblokken: in de 47e minuut versnelde Mo el Kaddari over links, passeerde zijn tegenstander en hield goed het overzicht voor het doel. Zijn voorzet bereikte Danny Hoogeveen die de bal slim doorspeelde op de over rechts vrijgekomen Henrique Banjaktoetoer; zijn geplaatste inzet verdween in de uiterste linkerhoek (0-1)

Een opsteker voor de bezoekers en een bevestiging van wat al in de rust werd aangegeven: iets meer lef en overtuiging tonen in het afronden van aanvallen.

Argon moest nu komen, probeerde dat ook wel maar was voetbaltechnisch niet altijd in staat om de frontspelers goed te bereiken. Er werd wel druk uitgeoefend naar voren, wat resulteerde in corners en wat afstandsschoten op het doel van Maarten Roomer die daar echter goed het zicht op had en de ballen knap pareerde. Ook de verdediging van AH’78 gaf hoegenaamd geen ruimte weg, dus echte uitgespeelde kansen kreeg Argon niet.

AH’78 profiteerde meer en meer van de geboden ruimte achter de laatste linie, wat resulteerde in 2 grote kansen. In de 58e minuut wordt Mo el Kaddari weggestuurd door Benjamin de Bruin, in het strafschopgebied van Argon kapt hij net een keer teveel en de kans gaat verloren. In de 67e minuut dé mogelijkheid voor AH’78 om de wedstrijd in het slot te gooien: weer was het Mo el Kaddari die de verdediging van Argon te snel af is, hij geeft prima af op de meegelopen Taoufik Ouali, zijn balaanname is net niet goed en de gehoopte 0-2 verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Argon ging nu meer va banque spelen, de gelijkmaker moest worden geforceerd. In de 83e minuut leverde dat eindelijk succes op: een diepe bal werd centraal niet ‘lekker’ weggekopt door Sebastian Schildt, de doorgeschoten bal stuiterde net goed op voor de voeten van Jesse van Nieuwkerk en hij tikte de bal met gevoel over Maarten Roomer in het net (1-1)

De laatste 10 minuten perste Argon er nog iets van een slotoffensief uit, het talrijke publiek hitste de aanvallers op tot scoren. AH’78 gaf echter niets meer weg en had 1 minuut voor tijd nog kans op de winst: een goede aanval over rechts werd afgesloten met een schuiver van 18 meter door Danny Hoogeveen, doelman Rahim Gök van Argon pareerde de inzet bekwaam.

Verslag Gijs van Slooten

Send this to a friend