Argon trekt de stekker eruit

Hoofdklasser SV Argon stopt met prestatiegericht voetbal op zondag. Het bestuur van de club uit Mijdrecht geeft als grootste reden aan het teruglopen van sponsorinkomsten en dat spelers liever op zaterdag gaan spelen.

Het zat er al een tijdje aan te komen dat de club de stekker er uit zou trekken wat betreft het topvoetbal op zondag. Sinds het stoppen van Midreth als hoofdsponsor kwam de club in moeilijk vaarwater. Dit seizoen beschikte het niet eens meer over een tweede selectie elftal. Spelers keerden de club de rug toe en twee jaar geleden degradeerde de club uit de topklasse. In 2007 was Argon nog de beste club van Nederland.

Het bestuur schrijft op haar website: “ Het blijven hanteren van twee prestatiegerichte seniorenafdelingen (op zaterdag speelt Argon in de tweede klas, red.) zou kunnen leiden tot onverantwoordelijke financiële risico’s waardoor het voortbestaan van de club zelfs in het geding kan komen. Het bestuur wil dit ten koste van alles voorkomen en heeft daarom deze drastische beslissing genomen. Dit betekend dat SV Argon per 1 juli 2013 zal stoppen met spelen van selectievoetbal op de zondag.” Woensdag 20 maart al de club een informatieavond organiseren waar nadere toelichting gegeven zal worden aan de leden.

Eerder dit seizoen maakte hoofdklassers FC Hilversum en SC Feyenoord al bekend zich terug te zullen trekken uit de hoofdklasse. In de topklasse besloot FC Lienden hetzelfde te doen. Hoe de plaatsen in de hoofdklasse zullen worden ingevuld is momenteel nog niet bekend.  Wij zullen u daar zo spoedig mogelijk over informeren.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)