Arie Seekles (Kadoelen): “Het beste team werkt het best samen”

Aan het begin van het seizoen hingen er zestien papiertjes aan de muur bij Kadoelen. Trainer Arie Seekles had de vrouwen van de tweedeklasser gevraagd om hun persoonlijke en teamdoelen voor dit seizoen op te schrijven. Op veertien van die blaadjes stond geschreven ‘meedoen voor het kampioenschap’. Tien wedstrijden verder is Kadoelen daarvoor goed op weg.

De Amsterdammers zijn momenteel koploper in de zondag tweede klasse E. De voorsprong op achtervolger Alcmaria Victrix bedraagt drie punten, alleen hebben zij nog een wedstrijd tegoed. En laat dit nou komend weekend de topper zijn in de afdeling, waar twee ploegen samen met kop en schouders boven de rest blijken uit te steken.

Slechts een wedstrijd werd dit seizoen verloren, op bezoek bij Overbos (2-1). Seekles: “Dat was een rare wedstrijd. Terwijl onze voorstopper bewusteloos op de grond lag na een botsing met onze keepster, liet de scheidsrechter doorgaan en scoorde Overbos. Daar zijn we dan wel verbolgen over, maar dat is niet erg. Je moet ook met tegenslagen om kunnen gaan. We waren er al snel overheen.”

Arie Seekles Kadoelen

De 57-jarige oefenmeester is wat dat betreft redelijk nuchter. “Ik loop te lang mee in dit wereldje om gek te doen. Voetbal is voor mij maar een middel om van de dames betere mensen te maken. Het gaat erom dat je een stap maakt, als voetballer en als mens. Je hebt elkaar nodig om een goede prestatie neer te zetten. Het beste team werkt het beste samen”, luidt zijn motto.

Seekles is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Kadoelen. “Het doel was om het eerste en tweede team dichter bij elkaar te krijgen, maar dat lukte niet omdat we allebei in het eerste seizoen promoveerden”, grapt hij. Het eerste elftal stoomde vanuit de derde klasse door naar de eerste klasse. “Dat was eigenlijk te hoog gegrepen voor ons, vooral vanwege de afstanden. Er gingen acht speelsters weg, we hadden geen keepster en toch konden we ons handhaven. Het tweede jaar was het echter niet meer te doen.”

Vorig seizoen hadden de Amsterdammers de kans om weer terug te keren in de eerste klasse, maar het Rotterdamse Antibarbari was in de nacompetitie te sterk. “Als we thuis met ruime cijfers hadden gewonnen, was er niks aan de hand. Alleen treedt er dan een oude voetbalwet in werking: als je ze zelf niet maakt.. Dat was ook in de uitwedstrijd het geval. Maar dat speelt nu niet meer bij de dames, ze hadden er alles aan gedaan.”

De pas zestienjarige Dominique Hidayat is met zeventien doelpunten van groot belang voor Kadoelen. Foto: John Beckman
De pas zestienjarige Dominique Hidayat is met zeventien doelpunten van groot belang voor Kadoelen. Foto: John Beckman

Net zoals de eerdere ontmoeting met Alcmaria Victrix, een maand geleden in de eerste ronde van de beker, niet meer speelt in de spelersgroep. “We misten toen een aantal dragende spelers. De beslissing kwam uiteindelijk aan op strafschoppen, maar die werden door de dames slecht genomen. Dat hoort niet bij ons. Zondag moeten we gewoon ons eigen ding doen: goed samenspelen en hard werken.”

Dat is één van de teamdoelen, net zoals de uitgesproken ambities van de speelsters aan het begin van het seizoen. “Er waren ook een paar die zeiden dat we gewoon kampioen moeten worden. Dat is toch prachtig?! Iedereen gaat daar dan in mee en we liggen nu lekker op schema.”

Tegen Alcmaria Victrix, en volgende week nummer drie Fortuna Wormerveer, kan een volgende stap gezet worden richting dat doel. “Mijn collega-trainer zegt dat we met 3-0 gaan winnen. Dat zou mooi zijn, al denk ik dat we met een doelpuntje verschil winnen.” En een voorspelling voor het eind van het seizoen? “Kampioen worden”, besluit hij resoluut.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)