Arsenal en Sporting Martinus vervelen niet, Arsenal door in de beker

Het geplaatste Arsenal moest een nederlaag (3-1), zonder gevolgen, slikken. Opponent Sporting Martinus had de volle wist nodig en is nu afhankelijk van het resultaat van Hoofddorp. Beide ploegen leken na afloop tevreden. Het Amsterdamse Arsenal bleef koploper in de poule en liep geen fysieke schade op, Martinus zit in de wachtkamer om zich als nummer twee ook te plaatsen voor de knock-out fase.

Imro Wielkens wond er na afloop geen doekjes om. De trainer-coach van Arsenal moest de laatste dagen alle zeilen bijzetten om een selectie op de been te krijgen. ,,We zijn blessurevrij door dit weekend gekomen. Dat was voor mij het voornaamste. Dat betekent dat we komend weekend – als de competitie start – op volle kracht kunnen aantreden.”

Dat bekervoetbal in de zaterdagnamiddag een bijzaak werd voor Arsenal, moest geaccepteerd worden. ,,Onze wisselkeeper stond het laatste kwartier zelfs in de spits. Dat zegt heel veel hoe nijpend het te kort was. We misten liefst acht jongens, vanwege het feit dat aanvoerder Jan Roeters in november in het huwelijk treedt en met goed gezelschap in Barcelona verbleef.”

Trainer-coach Michael Crombeen zag zijn Martinus goed voor de (zater)dag komen. ,,Arsenal is een ploeg dat normaliter hoog druk zet. Ze lieten ruimtes vallen waar wij goed gebruik van hebben gemaakt, Vooral in de eerste helft werkte dat door in ons voordeel.”

Sam Honsdrecht, vorig seizoen uitkomend voor AFC o21, was twee keer succesvol. De tweede helft kroop Arsenal wat meer in zijn schulp. ,,Wij waren aan de bal goed”, vervolgt Crombeen. ,,Arsenal bleef compacter staan. We moeten er eigenlijk in de tweede helft nog een paar bijmaken. Martijn Guitink was goed voor de 3-0. En Arsenal liep op zijn laatste benen. We waren dominant, qua veldspel ben ik dan ook tevreden. Verdedigend zag het er beter uit, we konden hun dreigende aanvallen goed elimineren. We krijgen op het einde nog een penalty tegen (benut door Junior Toretta, red.), omdat Siem Klok zijn tegenstander in de rug liep. Al met al hebben we vertrouwen getankt richting RODA en dan vooral op de manier waarop wij willen spelen.”

Arsenal start de competitie in Amsterdam op zaterdag 23/9 tegen Koninklijke HFC (14.30 uur). De derby Sporting Martinus tegen RODA’23 vind als eerste plaats in Bovenkerk (24/9, 14.00 uur).

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!