Arsenal eruit met strafschoppen

Zondag vierdeklasser ASV Arsenal is in de beker uitgeschakeld door eersteklasser Breukelen. Aan het IJsbaanpad was het na negentig minuten 1-1. Breukelen nam uiteindelijk de strafschoppen beter.

Na een half uur kwamen de gasten op voorsprong, maar een kwartier na rust herstelde Arsenal de opgelopen schade. Een snelle combinatie werd uiteindelijk met een snoekduik doeltreffend afgerond door Desmon Okafor. Trainer Wim Teuling: “Na de gelijkmaker was er nog maar één ploeg die voor de winst ging en dat waren wij. We kregen maar liefst vier 100% kansen om de wedstrijd te beslissen. Bij Breukelen waren ze alleen nog maar bezig om de bal ver weg te trappen. Ze waren dan ook blij met eindsignaal”.

Dat eindsignaal was voor Breukelen een verademing. Voor de ruim 300 toeschouwers was dat het niet, want Arsenal was gewoon de betere ploeg. De strafschoppenserie (in deze ronde van de beker is er geen verlenging) begonnen desastreus voor de thuisploeg. Teuling: “De eerste twee strafschoppen misten we en daarna was het eigenlijk gedaan. Zo jammer, want we hadden het echt verdiend om te winnen”.

Dat de ploeg en de hele club de bekerontmoeting serieus nam was aan alles te merken. Alle trainingen werden afgelast zodat iedereen het eerste zondag team kon aanmoedigen. Teuling: “Het was een mooi sfeer en de kantine staat nu ook nog helemaal vol. Jammer dat we hun geen overwinning hebben kunnen geven