Arsenal klopt De Meer na strafschoppen

Arsenal heeft De Meer uit de beker gekegeld. Na de reguliere speeltijd (0-0) moesten penalty’s uitsluitsel geven. De Meer faalde twee keer, waardoor zaterdag tweede klasser Arsenal door gaat naar de volgende ronde in de KNVB-districtsbeker.

Op voorhand zou dit een mooie krachtmeting kunnen worden. De Meer is koploper in zondag 2b, Arsenal mengt zich in de top van zaterdag 2a. Dat de voorjaarsvakantie van invloed zou zijn op de spelersselecties was voorspelbaar. Maar, desalniettemin maakten beide teams er het beste van. Onder het toeziend oog van veel publiek, waarin Arsenal ook goed vertegenwoordigd was in de Watergraafsmeer. De wedstrijd golfde op en neer. De Meer domineerde, maar de grootste kans voor rust was voor Arsenal, de kopbal ging maar net over het doel van Sebastiaan Ziemba. De Meer en Arsenal probeerden het allebei, maar slaagden er niet in om te scoren in de reguliere speeltijd, waardoor de wedstrijd een strafschoppenserie kreeg.

Krappe selectie

Coach Marciano Nonneman van De Meer had een dubbel gevoel na de wedstrijd. ,,Op voorhand had ik voor de 0-0 uitslag misschien wel getekend. We hadden zoveel vakantiegangers en blessures, dat ik zelfs een beroep moest doen op spelers van het tweede elftal. We zaten krap in de spelers, en dat merkten we in het fysiek van onze spelers, die het best zwaar hadden. Het spelbeeld stemde me wel tevreden, waarin we sterker waren. We speelden vanuit het plan en waren daarin dominant. We vonden ook een oplossing voor de opbouw, waarin we belemmerd werden. Chun Scholte en Dino Jansen kregen de beste kansen na rust. Al telde ik in totaal vier goede kansen om tot doelpunten te komen. Al met al reuze knap wat we lieten zien en misschien hadden we moeten winnen.”

Tevreden

Arsenal-trainer Imro Wielkens constateerde een (terecht) gelijkspel én een gelukkige winnaar. ,,De Meer is een uitstekende ploeg waar we veel respect voor hadden. Het was zaterdagavond niet het beste voetbal, wat het publiek kreeg voorgeschoteld. Zeker van onze kant was het niet best. Ik denk dat we tevreden mogen zijn dan we de nul konden houden. We hebben goed verdedigd en de kleine mogelijkheden en één grote mogelijkheid helaas niet benut in ons voordeel. Het was spannend tot het einde en dat vergoed ook veel. De Meer was in fases de betere ploeg, maar wij namen uiteindelijk de strafschoppen beter.”

Strafschoppenreeks

Voor Arsenal waren Junior Toretta, Jan Roeters, Justin Sporkslede, Ritchie Sangi en Melvin Holwijn de nemers vanaf elf meter. Bij De Meer waren Dino Janssen, Quintino Zinhagel en Krystian Zwaga trefzeker, maar misten David Stenenga en Luc Stolker. Arsenal zit in de pot voor de volgende bekerrronde.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)