Arsenal neemt initiatief tegen VVC door late eigen goal

In de strijd voor promotie naar de zaterdag tweede klasse heeft Arsenal het eerste tikje uitgedeeld. De ploeg van Imro Wielkens won bij VVC de heenwedstrijd van het tweeluik met 0-1. Een eigen doelpunt ver in de tweede helft van Marco Cloos bezorgde de Amsterdammers de volle buit.

Wielkens was tevreden met het resultaat, maar de keuzeheer hield de boel meteen op scherp met het oog op de return. “Er staan nog negentig minuten op de agenda. Ik ben niet blij met de overwinning. Daar bedoel ik niet mee dat ik liever had verloren, maar je hebt uiteindelijk nog niets. Ik win liever dan dat ik hier met een nederlaag weg was gegaan. Maar het draait uiteindelijk om één ding en dat is de promotie.”

Het duel begon voor Arsenal met een kleine tegenslag. Lucas Zuurveld moest de strijd al na vijf minuten staken vanwege een hamstring blessure. Na het oponthoud waren de bezoekers heer en meester. VVC werd bij vlagen echt weggespeeld en doelman Thierry Wesseling hield zijn ploeg op de been met reddingen op pogingen van onder andere Thomas Riemens, invaller Tiemen Jaarsma, en Jacob Johan Bras. “Het eerste half uur werden we compleet overlopen. Voetbaltechnisch, op creativiteit en op individuele klasse. Onze keeper heeft ons er doorheen gesleept”, gaf VVC-trainer Rini van Roon aan.

Nadat Max Reilman nog een dot van een kans om zeep hielp voor de gasten, kwam VVC beter in de wedstrijd. De thuisploeg was een aantal keer levensgevaarlijk. Een inzet van Jasper de Bie werd geblokt en Ruben Guda verzuimde een belabberde buitenspelval van Arsenal af te straffen. Aan de overzijde kwam VVC op slag van rust weer goed weg. Weer was Wesseling alert, dit keer bij een inzet van Jelmer Dijkstra.

VVC zette het goede laatste kwartier voor de pauze na rust voort. De Nieuw-Vennepers hadden de wedstrijd prima onder controle en Arsenal kon de sterke eerste helft niet een goed vervolg geven. Vanaf de 57e minuut ontstonden er aan beide zijden weer mogelijkheden. Guda kwam een voet tekort om een voorzet van Ibrahim el Ahmadi binnen te glijden. Dijkstra had voor Arsenal pech met een vrije trap op de paal.

Bij Arsenal waren de krachten al een tijdje weggevloeid. De bezoekers waren slordig en leden veel balverlies. Het thuispubliek rook wel kansen op een zege en zag El Ahmadi bij een aardige kans teveel na rechts mikken. Nadat er aan beide kanten terecht een goal werd afgekeurd, wees scheidsrechter Willems bij de derde treffer wel naar de middenlijn. Arsenal opende in de 73ste minuut een beetje gelukkig de score. Aanvoerder Marco Cloos onderschepte een voorzetje van Mick Hurks, maar zag het leer tergend langzaam in het doel rollen: 0-1.

Twee minuten na de goal vergat De Bie de trekker over te halen en weer orde op zaken te stellen voor VVC. Van Roon: “Dat zijn de momenten die ons over het dode punt heen kunnen helpen. Nu blijf je toch achter de feiten aan lopen.” Het bleek meteen het laatste echte wapenfeit van de thuisploeg. VVC was in het slot niet meer bij machte om er een remise uit te slepen.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen