Arsenal onderuit tegen SVA Assendelft na spannende penaltyserie

Arsenal heeft zaterdagmiddag op eigen veld verloren van SVA Assendelft in een spannende wedstrijd die eindigde in een 1-1 gelijkspel na verlenging. De beslissing viel uiteindelijk in de penaltyserie, die SVA met 4-5 won.

,,Het was de wedstrijd waarin Arsenal de betere kansen had, ook de bovenliggende partij was, maar we wisten de kansen helaas niet te verzilveren”, zag de ervaren Arsenal trainer-coach Imro Wielkens. ,,Spelers zoals Kobe Wielkens, Kiet Versluys, Stefan Batista Pereira en Chevaz Levant hadden behoorlijke kansen, maar wisten het net niet te vinden.” Het werd een slijtageslag voor beide teams; doordat Arsenal de kansen niet wist te maken, bleef SVA geloof houden.

Penalty-serie

In de verlenging brak Chevaz Levant de score dan toch, SVA wist al snel gelijk te maken via Daan Rijkhoff. Wiekens: ,,We hadden de 1-0 score beter moeten verdedigen en uitbouwen. Dat gebeurde niet.” De spanning was merk- en voelbaar. Helaas voor Arsenal trokken de Assendelftse spelers aan het langste eind in de penalty-serie. Omar Boukari was de enige Arsenal-speler die niet raak schoot.

SVA viert de overwinning en gaat naar de finale

Ondanks de teleurstelling over de nederlaag, is Arsenal en coach Wielkens trots op de geleverde prestatie dit seizoen. ,,Het team heeft hard gewerkt en veel leermomenten gekend. De vereniging zal de komende tijd gebruiken om verder te bouwen aan de toekomst.”

Puurheid

Arsenal stelt zich nimmer vals bescheiden op. De puurheid van de vereniging dringt door tot in de muren van de club en daarbuiten. Arsenal heeft met het bereiken van de kwartfinales waar Elinkwijk ook beter was in het nemen van strafschoppen, en op een haar na de landelijke KNVB niet wist te bereiken, voor veel goodwill én interesse gezorgd. In de sterke zaterdag tweede klasse A bemachtigde Arsenal een tweede plaats achter kampioen HBOK. En dat brengt belangstelling mee van andere verenigingen die op zoek zijn naar de pareltjes en hier en daar wat centjes uitdelen.

Normen en waarden

Voorzitter Iwan Zandwijken houdt koers, ook nu Arsenal aan promotiekansen rook. Zandwijken: ,,Ik ben 60 jaar lid van Arsenal. We houden hier de normen en waarden in stand. Wij stellen ons altijd bescheiden op. De consumptiemaatschappij zoals we die kennen, willen we buiten de muren houden. Hier groeten we elkaar, hier kennen we elkaar nog als we het clubgebouw inlopen. Als het lot van Arsenal is, dat onze talenten worden weggeplukt kunnen we dat niet tegenhouden. We gunnen het die jongens ook van harte, als ze naar een mooie divisieclub kunnen. Ons niveau is komend seizoen tweede klasse, helemaal prima. We krijgen in augustus acht jongens van de O18 bij de selectie. Dáár zijn we ook trots op.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)