Arsenal schrijft geschiedenis met promotie naar tweede klasse

Imro Wielkens heeft met Arsenal historie geschreven. De oefenmeester won zaterdagmiddag met zijn ploeg met 3-2 van VVC. Dat was ruimschoots voldoende na de 0-1 uitzege van vorige week. “Ik ben bijzonder trots op mijn ploeg en ik kijk er naar uit om in de tweede klasse te gaan spelen. Dat is in de 61 jaar dat deze club bestaat nog nooit gebeurd”, glunderde Wielkens.

De Amsterdammers kenden echter geen vlekkeloos middag, want na een kwartier spelen moest eerste doelman Danny de Lange het strijdtoneel verlaten nadat hij tijdens een-op-eenduel geblesseerd raakte aan zijn schouder. “Zijn schouder is uit de kom geweest. Daardoor had hij zoveel pijn dat hij niet verder kon spelen.”

Robin van Zijl bleek een waardig vervanger. De doelman, die normaliter in het tweede team keept, onderscheidde zich direct met een geweldige redding. Daardoor kon Max Reilman na een minuut of 25 aanleggen voor de 1-0. Toen Mick Hurks op slag van rust de 2-0 voor zijn rekening nam leek het duel gespeeld.

Toch lukte het de gasten om in het tweede bedrijf door een goal van Ruben Guda terug te komen tot 2-1, maar nerveus werden ze bij Arsenal niet. Dat kwam mede doordat centrumspits Reilman met zijn tweede van de middag voor de 3-1 zorgde. “Daarmee gooide hij het duel definitief in het slot, maar eigenlijk is het na de 2-0 nooit echt meer spannend geweest”, vond Wielkens. De coach zag de VVC via Kevin van Vilsteren nog terugkomen tot 3-2, maar daar bleef het bij.

“Uiteindelijk heeft de ploeg die het meest geloofde in promotie gewonnen”, concludeerde Wielkens, die halverwege het seizoen het stokje overnam van Harvey Esajas. “Het is triest dat hij vanwege persoonlijke omstandigheden moest stoppen, maar ik vind het geweldig hoe deze ploeg zich heeft herpakt. Toen ik het overnam met Iwan Zandwijken stonden we zesde. Pas op de laatste speeldag van de competitie plaatsten we ons voor de nacompetitie. Dat het dan uiteindelijk alsnog lukt om te promoveren is geweldig.”

Arsenal rekende een ronde eerder over twee duels met EVC af en is komend seizoen dus voor het eerst in de historie tweedeklasser. Bekijk hier alle uitslagen van de nacompetitie voor zaterdagclubs.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)