Arsenal speelt weer topper gelijk

Arsenal, momenteel koploper in de vierde klasse E, blinkt dit jaar niet uit in het winnen van toppers tegen directe concurrenten. Vandaag eindigde de wedstrijd tegen Ilpendam wederom in 1-1, net als eerder dit seizoen. Toen werd er een penalty gemist, vandaag wederom. Ook tegen de Meteoor was het al twee keer een puntendeling dit jaar. Het kan nog steeds genoeg zijn, maar De Meteoor heeft nu wel een verliespunt minder. De ploeg uit Amsterdam Noord moet nu wel drie wedstrijden inhalen, aangezien het veld bij SDOB vandaag werd afgekeurd. De spanning in deze klasse is dus nog lang niet verdwenen.

De wind had een veel te grote invloed op de wedstrijd vandaag. Menig bal vloog uit en beide ploegen besloten al snel om de lange bal te gaan hanteren. Arsenal scoorde al heel snel. Op goed aangeven van Jeroen Acda kon Saidi Amor zijn ploeg op voorsprong zetten. Acda had vandaag weer een basisplaats. In de 20e minuut kon Arsenal de wedstrijd vroegtijdig beslissen. Doelman Nick Ruijmgaart trapte de bal tegenwind uit zijn handen. Saidi Amor kreeg hem op maat en kon doorlopen naar de keeper. Op het laatste moment werd hij neergehaald met een penalty tot gevolg. Saidi Amor ging zelf achter de bal staan, maar faalde vanaf elf meter. Net voor rust kwam Ilpendam op gelijke hoogte. Na en mislukt schot lette de verdediging van Arsenal niet goed op , waardoor er makkelijk gescoord werd. 1-1 was tevens de russtand.

Ilpendam-Arsenal1
Zo’n vijftig toeschouwers trotseerden de kou vanmiddag in Ilpendam

Na rust werd er wederom heel vaak de lange bal gehanteerd. Het kwam het spel niet ten goede. Arsenal leek een optisch overwicht te hebben, maar tot uitgespelde kansen leidde dit niet. Meest opvallende feit was dat er vanaf halverwege de tweede helft met tien tegen tien werd gespeeld. Iwan Zandwijken kreeg zijn tweede gele kaart in een opstootje, waar een speler van Ilpendam direct rood kreeg. Voor het spel maakte het niet veel uit. Arsenal probeerde nog wat te forceren en moest in de laatste minuten nog oppassen. Bij een kopbal van dichtbij stond Ruijmgaart echter op de goede plaats en kon de bal uit het doel werken. Ook deze topper eindigde met 1-1 onbeslist.

Volgens Arsenal doelman Nick Ruijmgaart was het wel terecht.
Ruijmgaart:’Het leek of wij iets beter waren, maar we creëerden te weinig. Het was erg moeilijk spelen met deze wind. Ik probeerde er bij mijn uittrappen wel rekening mee te houden. Het begint wel een scheve competitie te worden. Wij hebben bijvoorbeeld al drie wedstrijden meer gespeeld dan De Meteoor.  Als ik toch mensen moet complementeren dan is het mijn verdediging. We hadden twee schorsingen, maar met de invallers erbij hebben we goed stand gehouden.’