Arsenal steviger aan kop na winst

Arsenal heeft goede zaken gedaan in de vierde klasse E vandaag. Zelf won het met 1-4 bij Fortius en zag dat concurrenten Oosthuizen en Ilpendam punten verspeelden. De Meteoor bleef wel in het spoor door met 0-9 te winnen bij OSC. Kleine tegenvaller is dat Arsenal spits Saidi Amor een tijdje moet missen. Hij kreeg een schorsing van vijf wedstrijden.

Zonder Saidi Amor vandaag toch een goede overwinning voor Arsenal. Ook spits Raimond Alexander was er niet bij door een blessure en zo stonden Jeroen Acda en Remco Ultee in de spits. Dat pakte goed uit. Acda zorgde voor de 0-1 met een droog schot. Remco Ultee maakte de tweede en Rocky Oomink zorgde er binnen een half uur voor dat Arsenal al met 0-3 voorstond. Neem daarbij dat Fortius ook nog een rode kaart kreeg wegens opmerkingen naar de leiding en de wedstrijd was wel gespeeld. De ploegen gingen eerst rusten.

In de tweede helft geloofde Arsenal het wel. Ze toonden niet meer de energie van de eerste helft, gesteund door de ruime voorsprong. Oomink maakte er halverwege nog wel 0-4 van, maar het spel was van minder niveau. Fortius had nog wel energie en ging een op een spelen en kreeg zowaar nog wat kansen. Slechts één keer moest doelman Nick Ruijmgaart de bal uit het net halen. Uit een corner werd de bal onhoudbaar door Fortius ingekopt en dit bepaalde de eindstand op 1-4. Een zorgeloze middag voor Arsenal dat steeds zwaarder favoriet is voor de titel. De concurrentie mag alleen hopen dat Arsenal onnodig punten gaat verspelen.