Arsenal vergeet genadeklap uit te delen aan EVC

Arsenal is in de nacompetitie op weg naar de tweede klasse uitstekend begonnen. De Amsterdammers waren op eigen veld met 3-1 te sterk voor EVC. De zaterdag derdeklasser liet echter na om de score hoger op te voeren en EVC vandaag al uit te schakelen.

Arsenal begon prima aan de wedstrijd en zette de ploeg uit Edam gelijk onder de druk. Dat leidde na een kwartier tot de openingstreffer. Jacob Bras schoot een vrije trap knap binnen. Arsenal bleef na de openingstreffer van Bras goed spelen en ging op zoek naar een tweede treffer. Trainer Imro Wielkens was na afloop ook zeer te spreken over de eerste helft. “We speelden goed in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Eigenlijk het eerste uur wel. We hadden volledig de controle over de wedstrijd en speelden prima voetbal.”

Het was voor rust dan ook wachten op de 2-0. Die viel vijf minuten voor rust. Mick Hurks verdubbelde de score door een voorzet tegen de touwen te koppen. Arsenal kon zo met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

In het tweede bedrijf gingen de Amsterdammers goed door en was het tien minuten na rust Hurks die met zijn tweede van de middag de 3-0 op het scorebord zette. Hij was de verdediging van EVC opnieuw de baas in de lucht en kopte de bal mooi binnen. Arsenal zat op rozen maar vergat vervolgens om verder uit te lopen. Max Reilman en Tom Stevens kregen goede kansen op de 4-0 maar waren niet scherp in de afronding. “We vergeten de genadeklap uit de delen aan EVC. We krijgen een aantal grote kansen die er echt in moesten. Het enige wat ik de jongens kan verwijten is dat we in die fase niet verder zijn uitgelopen.”

Arsenal liet de mogelijkheden liggen en EVC kwam in het laatste kwart van de wedstrijd zowaar wat beter in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd beging Lucas Zuurman een overtreding in de zestien meter en ging de bal op de stip. De strafschop werd benut en dat zorgt ervoor dat de tweedeklasser nog enige hoop mag hebben voor de thuiswedstrijd.

Volgende week zaterdag is de return in Edam en moet Arsenal zich zien te plaatsten voor de volgende ronde. Wielkens ziet de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet. “Deze wedstrijd geeft ons enorm veel vertrouwen voor volgende week. We hadden de klus nu al kunnen klaren, maar dat hebben we helaas niet gedaan. We zullen het volgende week moeten doen. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben er van overtuigd dat we de volgende ronde gaan halen.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de nacompetitie.

Archieffoto: John Beckman