Arsenal verslaat CTO’70 en is kampioen

In de zaterdag vierde klasse D is Arsenal op eigen veld kampioen geworden. CTO’70 werd moeiteloos aan de kant gezet. De teller stokte uiteindelijk op vijf treffers en zo kon de ploeg van Iwan Zandwijken de champagne eindelijk ontkurken.

Arsenal ging furieus van start en na twee minuten lag de bal al achter CTO doelman Jonathan Johnson. Thomas Riemens kopte van dichtbij raak. De thuisploeg ging hierna vrolijk verder met combineren en druk zetten op de verdediging van CTO. Het was wachten op de 2-0 en die kwam uiteindelijk vlak voor rust op het scorebord. Arne Kooke werkte de bal op de doellijn met de borst binnen na goed voorbereidend werk van uitblinker Tiemen Jaarsma. Diezelfde Jaarsma had vervolgens de kans om het duel definitief in het slot te gooien, maar Johnson bracht redding.

Ook na de rust had Arsenal weinig te duchten van een ongeïnspireerd spelend CTO. Het niveau van de wedstrijd daalde wel aanzienlijk. De spelers van Arsenal waren met hun hoofd misschien al een beetje bij het aanstaande kampioensfeestje. Ze trakteerden het aanwezige publiek nog wel op een paar doelpunten waardoor de kampioenswedstrijd van nog  meer glans werd voorzien.

Tiemen Jaarsma slaagde er in om Johnson tweemaal te passeren waardoor de score werd verdubbeld. Het slotakkoord was voor verdediger Rens Jansen. Hij mocht met de bal aan de voet ongestoord richting het strafschopgebied dribbelen en vervolgens laag binnenschuiven. Hierna kon het aftellen echt beginnen en na twee minuten blessuretijd vond de goed leidende scheidsrechter Dorrestijn het mooi geweest. De spelers vielen elkaar juichend in de armen en de festiviteiten konden beginnen.

Arsenal staat al het hele seizoen bovenaan en mag zich dus de terechte kampioen noemen. Trainer Iwan Zandwijken roemt de teamspirit van zijn elftal. Zandwijken: “We zijn het seizoen begonnen met een nagenoeg nieuw team. Ik had niet verwacht dat we gelijk zo goed zouden presteren. Die jongens zijn gaandeweg het seizoen echt naar elkaar toegegroeid, dan kom je uiteindelijk bovendrijven. Volgend seizoen willen we met hetzelfde team de derde klasse in, ik hoop dat we gelijk hoge ogen kunnen gooien. Maar laten we eerst maar even genieten van dit succes.”

Verslag: Maarten Daniëls