Arsenal wint in een matige wedstrijd eenvoudig van Zwanenburg

Arsenal heeft zijn zesde wedstrijd in de zondag derde klasse C winnend afgesloten. Op Sportpark de Schinkel wist de ploeg van Imro Wielkens zonder al te veel krachtsinspanningen eenvoudig te winnen van Zwanenburg (3-0).

Al in de tweede minuut van de wedstrijd wist Arsenal-speler Remco Ultee het net te vinden maar de treffer werd door scheidsrechter Maurice de Hond geannuleerd vanwege een overtreding voorafgaand aan het doelpunt. In de veertiende minuut was het dan toch raak voor Arsenal. Een diepe bal werd door Melvin Holwijn doorgekopt op Coco Kinela die de bal breed legde op Remco Ultee die de bal voor een leeg doel kon inschieten. In de 23e minuut kreeg Arsenal de kans om de score te verdubbelen maar Melvin Holwijn faalde oog in oog met de keeper.

20141012_153129

Beide teams kregen in de eerste helft maar mondjesmaat kansen. De snelle aanvallers van Arsenal waren een ware plaaggeest voor de verdediging van Zwanenburg maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Zwanenburg kon in de eerste helft geen vuist maken en kwam niet verder dan een paar speldenprikjes.

In de 40e minuut kwam spits Coco Kinela oog in oog te staan met Zwanenburg-keeper Rene Jonker maar hij schoot de bal naast de goal en zag hierbij de vrij staande Melvin Holwijn volledig over het hoofd. Pas in de blessuretijd van de eerste helft kreeg Zwanenburg een serieuze kans. Jimmy Bakker gaf vanaf de rechterkant van het veld een prachtige voorzet op Tim Hollander maar de bal werd door keeper Nick Ruijmgaart gekeerd.

20141012_154911

In de tweede helft kwam Zwanenburg goed uit de startblokken eerst was het Tim Hollander die een goede kans kreeg op de gelijkmakker en even later kon Ruijmgaart een schot van Jordy Vierbergen ter nauwer nood keren.

Toch was het Arsenal die uiteindelijk toch op een verdiende 2-0 voorsprong wist te komen. Na een mooie actie van Remco Ultee kwam de bal terecht bij Melvin Holwijn die de bal aannam en hem in de hoek schoof. Diep in de blessuretijd was het Holwijn met een mooie actie langs de zijlijn, met een uiterste krachtinspanning wist verdediger Robin Poelsma de bal nog van zijn voet weg te snoepen maar helaas kwam de bal alsnog terecht bij invaller Raymond Alexandre die de eindstand op 3-0 wist te bepalen.

Tekst: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jurgen Boegborn

Kijk voor standen en uitslagen op de klasse pagina van zondag 3c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)