AS ’80 nieuwe koploper na winst op Amsvorde

In de zondag vierde klasse G heeft AS ’80 op eigen veld goede zaken gedaan. De ploeg van de nog geschorste trainer Sandor Augustijn won het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Amsvorde met 4-2 en is daarmee de nieuwe koploper.

Op 6 december werd de wedstrijd na 35 minuten gestaakt nadat de scheidsrechter een blessure opliep. In de inhaalwedstrijd, waarvan de eerste helft dus slechts tien minuten duurde, was AS ’80 vanaf het begin de betere ploeg en kon in de vierde minuut (39ste minuut) al de score opende. Fons Nijenhuis kopte de 1-0 na een mooie actie van Bram Brenda binnen. Amsvorde probeerde de thuisclub wel onder druk te zetten, maar het was AS’80 dat nog voor de rust een paar mogelijkheden onbenut liet om de voorsprong verder uit te breiden.

De tweede helft kwamen de gasten beter uit de startblokken en kregen zij een aantal kansen die echter niet aan de spitsen waren besteed. AS ’80 herpakte zich snel en kon dan ook in de 66ste minuut op 2-0 komen nadat Mike Lochtenberg Bram Brenda vrijspeelde, die de bal over de uitgekomen doelman tikte. De strijd speelde zich nu veelal op het middenveld af, maar AS ’80 was vaak net iets gretiger dan de gasten. Uit het niets wist Amsvorde toch een aansluitingstreffer te produceren. AS ’80-doelman Ruben van Koldenhoven had in de 76ste minuut geen verweer op de inzet van Mitchel de Vos: 2-1.

AS80 - Amsvorde

Tien minuten later werd de voorsprong weer hersteld toen Paul Elzinga al koppend de 3-1 op het scorebord bracht. De wedstrijd leek beslist, zeker toen Brenda voor de 4-1 tekende. In de blessuretijd deed Amsvorde nog wel iets terug met de 4-2, maar dichterbij kwamen de gasten niet. Zo boekte AS ’80 een verdiende overwinning en is het de nieuwe koploper in de zondag vierde klasse G.

“Amsvorde is een lastige ploeg met veel routiniers”, aldus trainer Sandor Augustijn. “Gelukkig had mijn team zich goed voorbereid op dit duel en dat kwam uiteindelijk ook tot uiting in de uitslag. We staan er uitstekend voor en nu maar zorgen dat dat zo blijft.” De koppositie wordt nog gedeeld met APWC, maar de Almeerders hebben nog een wedstrijd tegoed. Augustijn moet nog één wedstrijd toekijken na een lange schorsing.

Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag vierde klasse G.