AS’80 blijft als enige Almeerse club in 4G in spoor van koploper ASV’65

AS’80 heeft wederom de drie punten gepakt. De ploeg van Sandor Augustijn won op bezoek bij ’s Graveland met 3-1. De drie overige clubs in 4G kwamen zondagmiddag niet tot winst. Waterwijk verloor met 3-1 van Achterveld, Sporting Almere delfde het onderspit tegen Faja Lobi (1-2) en Forza Almere ging met ruime cijfers onderuit bij BFC (7-2).

AS’80 is de enige ploeg uit Almere die meedoet om de bovenste plaatsen. De formatie van Augustijn had bij ’s Graveland een eenvoudige middag. “In het eerste kwartier waren wij veel beter”, vertelde Augustijn. “Bram Benda zette ons al vroeg op voorsprong.”

De aanvaller haalde echter niet het einde van de wedstrijd. Benda kreeg last van zijn hamstring. Daarom werd hij na 25 minuten gewisseld. “Dat was jammer, maar waarschijnlijk kan hij volgende week gewoon spelen.”

Hoewel AS’80 beter was, lukte het de Almeerders niet om met een voorsprong te gaan rusten. “Onze tegenstander gokte op de counter en kwam door een fout van ons op gelijke hoogte.’s Graveland kreeg in de eerste helft zelfs de beste mogelijkheden.”

In het tweede bedrijf werd de zege alsnog veiliggesteld. Rodey Camperman en Danny Koster scoorden namens AS’80. “In de rust heb ik een donderspeech gegeven. Daarna pakte mijn spelers het goed op. In de tweede helft hadden wij tachtig procent balbezit. Toch kreeg de thuisploeg nog een grote kans op de 2-1, we kwamen toen goed weg.”

“Het belangrijkste is dat mijn team de concentratie heeft weten vast te houden. ’s Graveland is een gevaarlijk ploeg, die altijd bovenin meedoet. Daarom ben ik extra tevreden. In het laatste kwartier overklaste we onze tegenstander. Deze zege is dik verdiend’, aldus Augustijn.

Door de winstpartij blijft AS’80 in het spoor van koploper ASV’65. De lijstaanvoerder heeft drie punten meer. De drie overige Almeerse club vinden we terug in de onderste regionen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4G.